Volledig scherm
© ANP

Woningen Achterhoek sneller verkocht

DOETINCHEM - De woningmarkt in de Achterhoek trekt na de crisis verder aan.De gemiddelde verkooptijd van een huis lag begin dit jaar liefst zes maanden lager dan de verkooptijd een jaar geleden.

Moest de Achterhoeker toen gemiddeld bijna 25 maanden wachten op een koper, nu kan het 'Te koop'-bord gemiddeld na ruim 19,5 maand uit de tuin worden gehaald. Dat staat in de Woningmarktmonitor Achterhoek 2016, een rapport dat werd gemaakt in opdracht van de Achterhoekse gemeenten.

Laagste prijsklasse
In 2015 werden in Doetinchem (480), Berkelland (324) en Oude IJsselstreek (324) de meeste huizen verkocht. Vooral de verkoop van woningen in de laagste prijsklasse in Doetinchem gaat hard, staat vermeld in het rapport. Het duidt op voorzichtig herstel na de crisis, al ligt de verkooptijd boven het Gelderse gemiddelde.

Verkooptijd
Bronckhorst kent met 27 maanden de langste gemiddelde verkooptijd, maar heeft ook de hoogste gemiddelde koopprijs (239.000 euro). In deze gemeente staan met 6,2 procent van de woningvoorraad relatief gezien de meeste huizen te koop, gevolgd door Winterswijk en Oost Gelre.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo