Te koop staand huis in Rozendaal, archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Te koop staand huis in Rozendaal, archieffoto ter illustratie. © Gerard Burgers

Woningmarkt oververhit: overbieden voor een huis is de nieuwe norm

ARNHEM - Huizenkopers weten niet wat hen overkomt, zeggen makelaars in het verspreidingsgebied van de Gelderlander. De markt is het afgelopen jaar nog meer oververhit geraakt. Boven de vraagprijs bieden is nu bijna overal de standaard. 

16 reacties

 • Koekerd

  11 maanden geleden
  Het is allemaal lood om oud ijzer,je kunt flink winst maken maar je moet ook duur terug kopen,en als je wilt huren zit je op 1000 euro in de maand,het beste is gewoon blij te zijn met wat je hebt en niet steeds meer willen,want als straks de rente weer omhoog gaat en werkeloosheid toe gaat nemen lopen we allemaal weer te piepen.
 • Joris

  11 maanden geleden
  Wat een reactie...
 • Joris

  11 maanden geleden
  Als er iets is waar je op kunt bezuinigingen in deze gekke markt is het de makelaarskosten. Een huis verkoopt zichzelf momenteel dus waarom zo’n duur iemand inschakelen? Ik heb het recent verkocht met een internetmakelaar, scheelde ruim 5000. 
 • Leonard

  11 maanden geleden
  Het zou een heel goede zaak zijn als de makelaars op Funda werken met twee prijzen: 1) vraagprijs (de koper betaalt maximaal deze prijs en meestal minder dan de vraagrijs) of 2) een bieden vanaf prijs (bieden vanaf de genoemde prijs op de site). Nu zijn de vraagprijzen op Funda geen echte vraagprijzen. De makelaars weten al tevoren dat huizen voor een veel hoger bedrag weggaan, ze cashen vaak extra provisie door dit niet transparante systeem met nep-vraagprijzen dat wettelijk verboden zou moeten worden..
 • Belinda

  11 maanden geleden
  En toch liggen de huizenprijzen hoger dan bij die andere golven. Aks je de hypes er uit destilleert blijft een stijgende lijn staan. Al decennia