Het testcentrum in Kranenburg waar Nederlandse grensgangers gratis een test kunnen laten doen
Volledig scherm
PREMIUM
Het testcentrum in Kranenburg waar Nederlandse grensgangers gratis een test kunnen laten doen © dg eigen foto

Woon of werk je in Duitsland? Dan gelden straffe coronaregels

NIJMEGEN/KLEEF - Stel je woont in Nijmegen en werkt in Kleef. Of je woont in Kranenburg en werkt in Wijchen. Waar moet je dan naar luisteren als het gaat om coronaregels? Dat is vrij simpel: naar de Duitse overheid.

15 reacties

 • Frans van Steen

  2 maanden geleden
  @Bryan: 100% vaccineren tegen een verkoudheidsvirus heeft geen invloed op de zorg- en ic druk, maar 100% vaccineren tegen Corona heeft dat wel. Ook gevaccineerden worden ziek van Corona, maar zij belanden relatief weinig in het ziekenhuis. Zij zieken gewoon thuis uit met een kopje thee en beschuitje. PS: IC‘s groter maken is een utopie -> waar haal je zorgpersoneel vandaan dat zware en onregelmatige diensten moet draaien, een zorgdiploma haal je ook niet binnen een jaar trouwens.
 • Bryan de Goede

  2 maanden geleden
  Kenneth, met die logica zal het er met een volgende variant op neer komen dat we richting 100% gevaccineerden moeten gaan. Wat een kul. Wat is de volgende stap, 100% proberen te vaccineren tegen een verkoudheidsvirus omdat dat jaarlijks ook mensen aan overlijden?
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Dat er nu toch een vaccinatieplicht gaat komen zonder eerst nog tussenstappen de kans te geven, heeft vrijwel zeker met de nog veel besmettelijker Omikron variant te maken. Bij de Delta variant zou voor de gewenste groepsimmuniteit (herdenimmunität) tot ruim/bijna 90% van het deel van het volk welke besmettelijk is (vanaf 5 jaar), volledig gevaccineerd of onlangs genezen moeten zijn. En bij de Omikron variant, die volgens de eerste data, veel besmettelijker zou zijn, zit je dan zo aan ruim 95%
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Fred Schuit: 2G betekent dat enkel en alleen één test niet volstaat, enkel volledig gevaccineerd of onlangs te zijn genezen van Corona. En wanneer de nieuwe Omikron variant de overhand gaat krijgen vervalt zeer waarschijnlijk de geldigheid van onlangs genezen van Corona wanneer dat genezen van de Delta variant of oudere variant betekent. Het beste is om in dat geval toch maar een prik te halen om zodoende volledig gevaccineerd te zijn. Wanneer enkel een test ook volstaat is dat de 3G regel
 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Nazi-praktijken? Waar haalt die vrouw het lef vandaan. En laten we nou wel wezen, wat stelt dat 2G nou voor? Je neemt of een prikje, en als je dat om vage redenen niet ziet zitten, laat je je gewoon steeds testen. En vervolgens kan je weer gaan en staan waar je maar wilt.