26 september 1991, De Vereeniging. Nijmegen: Wim Kok krijgt de PvdA aan zijn kantt bij de kwestie over het aanscherpen van de regels voor de WAO.
Volledig scherm
PREMIUM
26 september 1991, De Vereeniging. Nijmegen: Wim Kok krijgt de PvdA aan zijn kantt bij de kwestie over het aanscherpen van de regels voor de WAO. © Hollandse Hoogte / Bert Verhoeff

Wouke van Scherrenburg over Wim Kok: ‘Nooit gedacht dat ik die chagrijn zo zou missen’

Wim Kok overleed afgelopen zaterdag op 80-jarige leeftijd. Hij was van 1994 tot 2002 minister-president. Kok leidde twee kabinetten, Paars I en Paars II. Zijn gezondheid ging de laatste tijd hard achteruit. Persoonlijke herinnering van de Doetinchemse Wouke van Scherrenburg, die als parlementair journalist Kok jarenlang volgde.   

8 reacties

 • Laurens-Jan

  3 jaar geleden
  Ik vond het wel een hele goede van Pim:" Ga lekker naar huis, koken." Wouke vindt ik niet geweldig.  Op een politiek podium staat ze gewoon te pronken met zichzelf, liefst ten koste van een ander.   Heel narcistisch allemaal. 
 • DeStadswesp

  3 jaar geleden
  links lullen recht vullen
 • Jaap Boer

  3 jaar geleden
  Wat een overjarige actie zeg om Wouke van Scherrenburg om een reactie te vragen.... zijn er geen journalisten met een actuele visie?
 • Ben Tang

  3 jaar geleden
  Ach en die tijdelijke kwartjes kregen ook nooit meer terug.
 • Henk

  3 jaar geleden
  Kok heeft het prima gedaan. Al helemaal in het kader van over de doden niets dan goeds. Maar vertel dan wel het hele verhaal. Niemand heeft het meer over Kok's greep in de pensioenkas om een groot gat in de staatbegroting te dichten. Dat geld is nooit teruggegeven. Over zijn eigen pensioen hoefde hij zich later uiteraard geen zorgen te maken. Hij kreeg voldoende commissariaten bij multinationals. Je kunt dus prima polderen als vakbondsman en er zelf als kameraad het beste mee weg komen.