Volledig scherm
Arjan en Gerrie Berendsen. © Jan van den Brink

Zelhemse dierenzaak vindt innovatie vanzelfsprekend

ZELHEM - Ze maakten furore met de verkoop van brillen, bier en chips.Voor honden welteverstaan.

Nu behoortdierenwinkel Discus MolenkampvanGerrie en Arjan Berendsen tot de vijf beste dierenspeciaalzaken van Nederland. „Het komt niet allemaal vanzelf aanwaaien", weet Arjan Berendsen. „Je moet pionieren."

Regenjasjes voor honden
De eigenaren de Zelhemse dierenwinkelzijn gevoelig voor innovaties.Niet voor niets introduceerden ze in het verleden fietskarren en regenjasjes voor honden in hun zaak. Ook verkopen ze bier en chips voor deze viervoeter. Met succes.

Sober
Hoe anders was dat tientallen jaren terug, toen het assortiment van het familiebedrijf van Gerrie beduidend soberder was. „Het is heel lang bij een riempje, mandje, vlooienbandje en kussentje gebleven", vertelt ze. „Toen ik speeltjes voor de hond wilde gaan verkopen, wilde mijn vader daar eerst niets van weten. Inmiddels is de hond echt een gezinslid geworden. En we hebben nu zelfs speelgoed voor konijnen."

Verkiezing
Tijdens de vakdagen van brancheorganisatie Dibevo op 30 en 31 oktober wordt de winnaar van de verkiezing Dierenspeciaalzaak van het Jaar bekendgemaakt.