Volledig scherm
Woontoren Nimbus. © Thea van den Heuvel

Zestien huurders Nimbus ontevreden over tijdelijk huurcontract

NIJMEGEN - Niet alle huurders in woontoren Nimbus van Talis zijn achteraf gelukkig met de beperkte huurperiode die voor deze flat geldt. Zestien huurders, die afgelopen jaar een huurcontract voor één jaar kregen,hebben bij Talis bezwaar gemaakt tegen een gedwongen vertrek na twaalf maanden. Volgens de huurders is Talis met hun contract in de fout gegaan.

De nieuwe wet Doorstroming Huurmarkt staat namelijk alleen een huurcontract toe van minimaal twee jaar.

Huurcontracten
De huurders eisen nu dat hun contract wordt verlengd voor onbepaalde tijd.Ze dreigen met een stap naar de rechter. Talis die vaker in Nijmegen wil gaan werken met tijdelijke huurcontracten, wil niet aan de eis van de huurders toegeven. Bestuurder Ronald Leushuis: „Iedereen wist vooraf dat om een 1-jarig contract ging."

Kosten
De huurders stellen dat de inrichting van de nieuwbouwappartementen extra kostbaar was. De muren moesten soms wel viermaal geschilderd worden om de verf dekkend te krijgen. „Die kosten staan niet in verhouding tot de huurtermijn van één jaar”, zegt Sander Gesthuizen namens de huurders. Volgens Leushuis zal bij de evaluatie van het project gekeken worden naar die extra kosten. „Eventueel komen we met een vergoeding."

De huurders zouden vooraf ook slecht geïnformeerd zijn over de tijdelijke huurregeling. „Het was haastwerk", zegt Gesthuizen. Talis ontkent dit.