Jos Heusschen en Miriam Hilverts in Brasserie Bij Ons in Zevenaar. De horecaondernemers willen hun zaak 15 januari openen, omdat zij geen coronasteun krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Heusschen en Miriam Hilverts in Brasserie Bij Ons in Zevenaar. De horecaondernemers willen hun zaak 15 januari openen, omdat zij geen coronasteun krijgen. © theo kock persfotografie

Zevenaarse brasserie gaat op 15 januari open omdat coronasteun ontbreekt: ‘Dit is een principekwestie’

ZEVENAAR - Brasserie Bij Ons in Zevenaar opent zaterdag 15 januari de deuren. Ondernemers Jos Heusschen en Miriam Hilverts zijn het beu dat ze geen coronasteun krijgen. ,,Sterker nog, we moeten zelfs geld terugbetalen.”

29 reacties

 • Joes Rolsteen

  1 week geleden
  Hargo, jij denkt nog steeds dat gevaccineerde niet meer besmet kunnen raken. 50 % op de IC is gevaccineerd. Alleen wordt dat niet verteld op het nieuws. Artsen die niet in vaccineren geloven worden gewoon ontslagen. Vreselijk toch. Zoek Bart van Tienen maar eens op. Op mijn werk in de zorg, zijn bewoners en medewerkers ondanks vaccineren en laten we boosteren voorak niet vergeten, gewoon weer ziek geworden, dus zijn ze ook weer besmettelijk. Farmaceutische industrie verdiend er goed aan.
 • Joep Meij

  1 week geleden
  Ik begrijp niet dat met wat regels, het restaurant niet open kan. Jullie gaan niet voor jullie lol open, wens jullie dus veel succes en alle begrip.
 • Elly Bohnen

  2 weken geleden
  @Bert, als de basisregels niet werken: schuld van de ongevaccineerden; als de eerste lockdown niet werkt: schuld van de ong...; als de 2 vaccins niet voldoende zijn: schuld van de ong...; als we niet op vakantie kunnen omdat andere landen de boel dicht gooien: schuld van...; als de vroegtijdige openstelling fout loopt: sch...; je gaat voorbij aan de basisoorzaak van alle maatregelen: te weinig capaciteit in de zhsen en dat is nog steeds niet opgeschaald. Waarom niet??? Schuld van...???
 • Michel Van de Zand

  2 weken geleden
  @ Bert, dus met alcohol niet naar IC met leverproblemen, met roken niet naar IC met longproblemen, met overgewicht niet naar IC met allerlei problemen, met verkeersongeval niet naar IC je kunt op de bank blijven zitten, met beenbreuk tijdens skieen niet naar IC moet je maar niet gaan skieen. Als je gevaccineerd bent mag je ongetest iedereen besmetten, hoe was het ook alweer "daar waar jij anderen in gevaar brengt houdt vrijheid op" ? hoor je niet op de podcast van NOS , enz.
 • Hargo van Schalen

  2 weken geleden
  Gewoon 2G. Kan 85% weer genieten!