Volledig scherm
Glenn achter zijn laptop in Maasziekenhuis Pantein. © Ed van Alem

Zieke Glenn kan via laptop toch les volgen in eigen klas

BOXMEER/ NIJMEGEN - Wanneer juf Kim van de Maartenschool in Nijmegen een vraag stelt, steekt Glenn Staal (12) in een reflex zijn vinger in de lucht. Opmerkelijk, want de jongen zit in een rolstoel op de revalidatieafdeling van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.

Via een beeldscherm heeft Glenn verbinding met klasgenoten en de les die juf Kim geeft.

Beperking
De Maartenschool geeft onderwijs aan kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Glenn is sinds zijn geboorte spastisch en moet geregeld geopereerd worden om te kunnen blijven lopen. Hoewel hij al sinds augustus niet meer naar school kan door het vele ziekenhuisbezoek, ziet hij zijn klasgenootjes en de juffen nog vrijwel elke schooldag.

KlasseContact
Dit dankzij KlasseContact, een digitale toepassing die KPN sinds 2008 voor langdurige en ernstig zieke kinderen ter beschikking stelt. Behalve dat het gezellig is, leert Glenn ook veel in de periodes dat hij niet in klas is. „Het allerbelangrijkste: de kinderen hoeven elkaar niet te missen", aldus juf Kim.

Lees meer over Glenn en het KlasseContact in de Gelderlander, edities Nijmegen en Maasland, van zaterdag 12 november of in onze e-paper.

KlasseContact laat langdurig zieke kinderen meedoen in de klas. KlasseContact is al 8 jaar één van de maatschappelijke initiatieven van het KPN Mooiste Contact Fonds.