Foto ter illustratie: tijdens een agressietraining leren beveiligers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem om te gaan met verbale en fysieke agressie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: tijdens een agressietraining leren beveiligers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem om te gaan met verbale en fysieke agressie. © Gabriëlla Stam

Ziekenhuizen breiden beveiliging uit om dreigende code zwart: vrees voor heftige emoties bij triage

NIJMEGEN/ TIEL/ WINTERSWIJK - Ziekenhuizen huren extra beveiligers in, sluiten ingangen af en leggen contacten met de politie ter voorbereiding op de dreigende code zwart. Ze vrezen voor heftige emoties zodra ze moeten kiezen welke patiënten nog hulp kunnen krijgen.

54 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Ter Vloot Als de harde feiten gewoon duidelijk aangeven wie de directe oorzaak van de crisis zijn, en bepaalde mensen deze feiten blijven ontkennen (iedereen op deze site kan die paar namen dromen), waarom zou je ze niet rechtstreeks aanspreken? Of als je buurman's kat in je tuin schijt, zeg jij daar ook niks van? Want door hen zitten we dus op het punt dat we mensen weg moeten sturen voor broodnodige zorg. Eerste vraag moet zijn; ben je gevaccineerd als je kunt? Zo nee, achter aansluiten.
 • Beau ter Vloot

  2 maanden geleden
  Over en weer worden de meningen en feiten uitgewisseld. Maar om elkaar herhaaldelijk persoonlijk aan te spreken is erg betuttelend. De één weet het nog beter dan de ander en zo werkt polarisatie. Ik heb groot respect voor de mensen in de zorg en hoop dat ze verschoond blijven van vreselijke keuzes. Triest dat we ook daar geweld mogen verwachten. Niet te hard slaan, want dat volk wil je nou net niet in een ziekenhuisbed.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Er bestaat geen vaccin tegen ouderdom. Dus we zullen met het virus moeten leren omgaan. En daarbij ook leren accepteren dat de dood bij het leven hoort. Vaccinaties kunnen de kwetsbaren helpen maar bieden geen zekerheid. Mensen die ziekenhuizen bedreigen horen zwaar gestraft en in een gesloten inrichting.
 • Jan Bergmans

  2 maanden geleden
  Ach ja, mensen in angst hebben nu eenmaal een zondebok nodig om zich op af te reageren, dat is veel fijner en makkelijker dan zelf nadenken en je inlezen in de materie. Dan maar denken dat het wat uitmaakt op het geheel als 95% is geprikt in plaats van 85% en hard gaan roeptoeteren en alles wat anders is direct neersabelen.
 • jan van otten

  2 maanden geleden
  Vaccineren is een deel van de oplossing, maar ik heb ook niets tegen de mensen die hem niet willen. Ik heb zelf de vaccinaties gehaald maar heb bedenkingen of ik die booster ook wel wil gaan halen. Wanneer doet die zijn werk niet meer, dan weer een 4e, 5e? Daar pas ik voor.