Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Ziekenhuizen slaan alarm: operaties afgezegd door grote toestroom coronapatiënten, te weinig plek op ic

Update | OproepNIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen heeft maandag en dinsdag operaties af moeten zeggen. ‘Houd alstublieft afstand van elkaar om te zorgen dat ziekenhuizen niet overbelast raken’. Dat is de oproep van ziekenhuizen, nu in zeer korte tijd diverse intensive cares in deze regio vol met coronapatiënten komen te liggen. 

44 reacties

 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @ Marjan, Laten de gevaccineerden zich maar testen voor toegang en bij besmetting direct groene vinkje weg.Dan pas heb een beleid wat deugt.Eens zien hoeveel besmettingen er dan nog overblijven.Nog iets volgens RIVM zijn de afgelopen 4 weken 33% v.d. opnames boven de 70 jaar, zijn dat niet de groep mensen met de hoogste vaccinatiegraad?Vraag is dus als dat vaccin zo goed is dan zouden er toch 33% minder patienten moeten zijn?
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @ Marjan, Ik leg niets in mijn voordeel uit ik pak de feiten.Maar zoals continu als men de vaxxers op feiten aanspreekt,zijn die ineens niet geldig meer.Nogmaals zelfs in deze krant artikel ziekenhuis in M'tricht daar liggen 9 van 10 patienten gevaccineerd met corona op de afdeling.Nogmaals gevaccineerden mogen besmet de kroegen,enz. in om daar geteste dus gezonde mensen (mensen onder vaccin) te besmetten. En dan roepen dat niet gevaccineerden in de ziekenhuizen liggen, oorzaak de gevaccineerde.
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Petra Damme: de regering heeft jou goed gebrainwasht. Maar ondertussen leg jij de schuld neer bij de niet gevaccineerde terwijl de schuld bij de regering ligt door het kapot bezuinigen van de zorg. En alle nieuwe besmettingen ook zeker allemaal niet gevaccineerde? Tuurlijk niet. De gevaccineerde hoeven niet getest te worden als ze bij iemand zijn geweest met Corona. Raar want een gevaccineerde kan ook besmetten. En die laat je nu gewoon een ziekenhuis inlopen waar alle zwakkeren liggen. Denk na
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Frans van Raaij: ja want iedereen met Corona gaat dood of komt in het Ziekenhuis. Denk eens na. Er wordt gevaccineerd en de het ziekenhuis ligt weer net zo vol als voor de vaccinatie . In 2017/2018 griepseizoen konden de ziekenhuizen ook niks hebben. Schijnen we allemaal vergeten te en was maar en kleinstukje in de krant. De schuld dat de ziekenhuizen het niet aankunnen is de overheid met alles kapot bezuinigen. En zijn de huidige ic bedden bezet door mens die die de prik niet kunnen hebben?
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Tja dat krijg je als de zorg kapot bezuinigd wordt en je als land op de 6 de plaats van onderen staat in de bezetting van (IC) bedden. Als we al geen 160 ic Corona patiënten kunnen hebben is dat ronduit triest. Duitsland heeft geen problemen dus binnenkort maar weer die mensen dumpen in Duitsland. Wij moeten ons als land dood schamen. En raar dat er gevaccineerd wordt maar de ziekenhuizen weer net zo vol lopen as voor de vaccinatie. Vraagt echt niet niemand dat zich af! Wijzen is makkelijker ….