Volledig scherm
Ilse Warringa uit Dalfsen speelt ook dit seizoen weer de rol van Juf Ank. © screenshot AVROTROS/NPO

Zo reageerden social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder

De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen werd er gezocht naar een nieuwe leerkracht, want juf Helma gaf in de vorige aflevering aan dat ze na dit schooljaar met pensioen gaat. De Belgische docent Matthis kwam op gesprek, maar Anton zag het niet in hem zitten. Dit terwijl Juf Ank en Helma juist gecharmeerd waren van Matthis. Ook werd de term zandvest geïntroduceerd, een vest met 20 kilo zand die kinderen moeten dragen als ze erg druk zijn.

Verder werden er vragen gesteld over het gedrag en geslacht van leerling Rianne. Ook waren de toiletten van de basisschool kapot, iets wat weer het nodige stof deed opwaaien over hoe je een toilet juist zou moeten gebruiken.

Een overzicht van de reacties op socialmedia:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.