Zo ziet jullie eigen miljoenennota eruit: ‘Jongeren kunnen niet aan een huis komen, dat slaat toch nergens op?’

videoBEUNINGEN - Het is weer de derde dinsdag van september, oftewel: Prinsjesdag. Naast opvallende hoeden staat de jaarlijkse plechtigheid in het teken van de troonrede van de koning én de presentatie van de miljoenennota. Maar welke plannen hebben mensen zelf voor belangrijke thema’s als het klimaat en wonen? En waar gaat hun eigen geld komend jaar naartoe?

5 reacties

 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  @ Wilhelmus Liebrand, waarom moet uw kleinkind 4 huizen hebben, met 5 verschillende slaapkamers? is één huis niet genoeg, zijn die andere 3 ook voor andere mensen. De woningbouw moet verbieden dat alleenstaande in eengezinswoningen wonen, die houden een huis bezet waar 1 gezin in kan!
 • Karin Vink

  1 jaar geleden
  Dat is het probleem, er zijn nagenoeg geen woningen voor alleengaanden. Alleen extreem veel te duur.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Ouders die zich zorgen maken dat hun kinderen geen woonruimte krijgen moeten ook eens bij zichzelf te rade gaan…. Het lukt bijna geen enkel stel om samen oud te worden. En als een nieuwe partner in beeld is blijft men toch lang twee huizen aanhouden.
 • loeske hansen

  1 jaar geleden
  Wilhelmus Liebrand, ik heb een dochter van 29 die bij ons in huis woont omdat ze geen woonruimte voor zichzelf kan vinden. Ja, ze heeft een slaapkamer, maar dat is dan ook alles wat ze voor zichzelf heeft. Wij wonen met 3 personen in een vrij kleine woning en zijn eigenlijk allemaal wel toe aan wat privacy.Mijn dochter wilt haar vrienden graag ontvangen, wij zouden wel gewoon eens met ons tweetjes willen zijn, op een andere plek als de slaapkamer. Dus ik vind best dat we mogen klagen hoor.
 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  In een land waar we beschikken over 8 miljoen woningen (20 miljoen slaapkamers) voor 17 miljoen drammers,is het een farce om over woningnood te klagen De Nederlander heeft de beschikking over de meeste vierkante meters woonoppervlak in Europa,namelijk 63 m per persoon ( Duitsland 45m). Dat 40 % van onze eengezinswoningen wordt bewoond door 1 persoon is een pure luxe en oneigenlijk gebruik daarvan. Heb een kleindochter die heeft in 4 woningen de beschikking over 5 volledig ingerichte slaapkamers