Dit eenzame kalfje is de laatste Schotse Hooglander op stadseiland Veur-Lent. De rest van de kudde is een stukje verhuisd nadat een vrouw door een moederdier op de hoorns is genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit eenzame kalfje is de laatste Schotse Hooglander op stadseiland Veur-Lent. De rest van de kudde is een stukje verhuisd nadat een vrouw door een moederdier op de hoorns is genomen. © Jeroen Kuitert

Zoektocht naar eenzaam kalfje; je kunt nog gewoon lopen tussen runderen die vrouw op hoorns namen

NIJMEGEN - Naar het kalfje dat is achtergebleven op stadseiland Veur-Lent bij Nijmegen wordt momenteel een zoektocht gehouden. De moeder, die vorige week een vrouw op de horens nam, is samen met de andere Schotse Hooglanders naar een ander deel van het terrein verplaatst.

10 reacties

 • Johann Janssen

  2 dagen geleden
  gewoon de koeien er weer neer zetten en de mensen weren dan komt alles goed.
 • R.J. Linden

  2 dagen geleden
  Je bent een rund als je met schotse hooglanders stunt.
 • Hayco van Dreumel

  2 dagen geleden
  Hoe halen ze het in hun bolle kop om de moeder bij het kalfje weg te halen. Die muts had gewoon uit de buurt moeten blijven.
 • anke Dutman

  2 dagen geleden
  Taurus, was dat niet die club die 2 runderen afschoot en tijden liet creperen? Zoek een andere meer club met meer hart voor dieren ook om deze runderen te beheren
 • HJW Polman

  2 dagen geleden
  Je moet nooit te dicht bij een koe met kalf komen.
 1. ‘Kom op, we huren gezellig zo'n tuktuk, maar veel mensen weten niet waar ze aan beginnen’
  PREMIUM
  5

  ‘Kom op, we huren gezellig zo'n tuktuk, maar veel mensen weten niet waar ze aan beginnen’

  Opnieuw is er een tuktuk verongelukt op de Betuwse Rijnbandijk. Dat ongeval kostte vrijdagavond het leven van een 20-jarige vrouw uit Lunteren toen de tuktuk waarin zij zat in Kesteren van de dijk gleed, omviel en in een tuin belandde. Hierbij raakten drie anderen gewond. Ook in 2018 was er een dodelijk slachtoffer te betreuren toen een gehuurde tuktuk van diezelfde Rijnbandijk schoot bij Ingen. Veilig Verkeer Nederland waarschuwt: weet waar je aan begint.