De plaatsing van de havenkunstwerken van Florentijn Hofman, in 2013 op de Binnenrotte in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De plaatsing van de havenkunstwerken van Florentijn Hofman, in 2013 op de Binnenrotte in Rotterdam. © Sanne Donders

Zonder pardon zaagt Rotterdam kunstwerk van Arnhemmer Florentijn Hofman door : ‘Mijn werk verdient meer respect dan dit’

Jarenlang waren zijn ‘Havenwerken’ naast de Markthal aan de Binnenrotte in Rotterdam een bezienswaardigheid. Maar het kleurrijke kunstwerk van Arnhemmer Florentijn Hofman moest weg en stond in opslag bij de gemeente Rotterdam totdat hij er een nieuwe bestemming voor zou vinden. Wat blijkt nu? Het werk is door midden geslepen, omdat het anders niet vervoerd kon worden.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.