Volledig scherm
Foto: ANP

Zorginstelling De Kroon opent gezinshuis in Arnhem

ARNHEM/ ANGEREN - Zorginstelling De Kroon uit Angeren begint een gezinshuis aan de Mooieweg in Arnhem.Daar worden in totaal acht 14- tot 18-jarigen gehuisvest, samen met een team van professionals.

De eerste jongeren namen maandag hun intrek. De Kroon runt al drie huizen in Doornenburg en Gendt. Het pand in de wijk Rijkerswoerd heette voorheen het Spiegelhuis. Daar werd onder meer aan yoga gedaan.

Extra begeleiding
Directeur Thea Holtman vertelt dat in Arnhem jongeren komen te wonen die extra begeleiding en behandeling op psycho-sociaal gebied nodig hebben.

'Pas op de plaats'
De Kroon is gelieerd aan De Karmel, waar momenteel diverse onderzoeken plaatsvinden die zich toespitsen op de vraag of zorggelden terecht komen bij degenen die zorg nodig hebben. Een omwonende vraagt zich af of De Kroon daarom niet beter even pas op de plaats kan maken.

De SP in Lingewaard stelde al vragen over De Karmel en is bezorgd dat kwetsbare jongeren in het gedrang komen, mocht de Karmel omvallen. Maar volgens Holtman zijn die zorgen onnodig omdat De Kroon is een zelfstandige organisatie is.