Volledig scherm
Marga Klompe-woonzorgcentrum De Pelkwijk in Winterswijk bij de opening in 2008 © Theo Kock

Zorginstelling Marga Klompé van 'fout' IGZ-lijstje af

GROENLO/ WINTERSWIJK - Staatssecretaris Van Rijn stuurt een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar de Tweede Kamer over de kwaliteit in verpleeghuizen, waarbij zorginstelling Marga Klompé niet meer op een lijstje tekortschietende instellingen staat.

Het rapport moet nog worden verstuurd, maar Marga Klompé is op voorhand al blij niet meer op de lijst voor te komen.

150 verpleeghuizen
Bij het rapport dat Van Rijn naar de Kamer stuurt, zit een update van de lijst met 150 verpleeghuizen die onder toezicht stonden. Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé staat niet meer op deze lijst, aldus de instelling.

Commotie
De lijst die in juli van dit jaar verscheen heeft landelijk veel commotie veroorzaakt bij verpleeghuisbewoners, hun familie en medewerkers. Marga Klompé stond onterecht op deze lijst.

De IGZ gaf de zorginstelling een categorie 3-score. Dit houdt in dat de inspectie in afwachting zou zijn van het resultaatverslag van Marga Klompé. „Wij verbaasden ons hierover", laat bestuurder Marcel Duvigneau weten. „Verbeterpunten die de inspectie had geconstateerd waren al doorgevoerd. In januari hadden we namelijk al een positieve reactie ontvangen over het resultaatverslag."

Risicotoezicht
IGZ heeft Marga Klompé in september laten weten dat ze uit categorie 3 zijn. Dit betekent dat de inspectie hen in 2016 niet opnieuw bezoekt vanuit het risicotoezicht. Het toezichttraject is afgesloten. Bestuurder Marcel Duvigneau: "Ik ben erg blij met deze conclusie. Het is een terecht resultaat van de inspanning van veel medewerkers in de afgelopen jaren."

Onder Marga Klompé vallen onder andere de woonzorgcentra Pelkwijk (Winterswijk), De Molenberg (Groenlo) en De Hassinkhof (Beltrum).