Lukas (6) op de schommel geduwd door zijn moeder Emma Jansen. Ze werd tijdens haar zwangerschap ontslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukas (6) op de schommel geduwd door zijn moeder Emma Jansen. Ze werd tijdens haar zwangerschap ontslagen. © Rolf Hensel

Zwanger? Helaas, je contract loopt af.

ARNHEM - Het College voor de Rechten van de Mens begon vorig jaar een meldpunt voor vrouwen die zich tijdens hun zwangerschap gediscrimineerd voelen. Er kwamen 1470 meldingen binnen. 

4 reacties

 • Mushydingleberry666

  3 jaar geleden
  Tja bedankt Nederlandse regering.!
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Jammer dat de naam en toenaam van de bedrijven in kwestie niet genoemd zijn. Dat zou ze leren zich zo te gedragen...
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  En uiteindelijk accepteren we allemaal die "flex" contracten omdat we toch wat te eten moeten hebben. Wat door onze voorvaderen afgedwongen is bij overheid en werkgevers is in korte tijd geschrapt en afgebroken.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Dit is wat de overheid zelf heeft gecreëerd.De werkgever is beter beschermd dan de werknemer.Dit om de economie draaiende te houden.Waarschijnlijk is het uitbetalen van uitkeringen voordeliger.Vaste contracten worden bijna niet meer gegeven laat staan een contract met een volledige werkweek(alles is 0-uren,weinig risico bij ziekte).In principe gebruiken ze je twee jaar en daarna beginnen ze weer opnieuw met de volgende.Die onzekerheid en het gevoel gedumpt te worden doet mensen geen goed en gaat nog grote(geestelijke) problemen opleveren.
 1. Restaurant moet per direct dicht om negeren coronacheck, maar eigenaar weigert: 'We zijn klaar voor deze strijd’
  PREMIUM
  UPDATE

  Restaurant moet per direct dicht om negeren corona­check, maar eigenaar weigert: 'We zijn klaar voor deze strijd’

  De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft vanavond restaurant Waku Waku in Utrecht per direct gesloten. Eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa lieten vorige week namelijk weten niemand te controleren op de coronacheck. Ook aan het verzoek van vanavond, om de zaak te sluiten, hebben zij vooralsnog geen gehoor gegeven. En dus is zaak is nog gewoon open.
 2. Marscha en Juliën krijgen hulp na onenigheid over interieurstijl: ‘Ik vind het net een ziekenhuis’
  Make-over

  Marscha en Juliën krijgen hulp na onenigheid over interieur­stijl: ‘Ik vind het net een ziekenhuis’

  Het interieur van hun bijzondere woning in Geldermalsen is niets anders dan een concessie. Juliën en Marscha hebben stijlvoorkeuren die totaal niet bij elkaar passen en zijn allebei niet tevreden over de uitkomst. Een half miljoen kijkers van het SBS-programma Weer verliefd op je huis zien dat stylist Frans Uyterlinde de twee toch bij elkaar brengt, met behulp van de Japanse levensfilosofie Wabi sabi.