Lukas (6) op de schommel geduwd door zijn moeder Emma Jansen. Ze werd tijdens haar zwangerschap ontslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukas (6) op de schommel geduwd door zijn moeder Emma Jansen. Ze werd tijdens haar zwangerschap ontslagen. © Rolf Hensel

Zwanger? Helaas, je contract loopt af.

ARNHEM - Het College voor de Rechten van de Mens begon vorig jaar een meldpunt voor vrouwen die zich tijdens hun zwangerschap gediscrimineerd voelen. Er kwamen 1470 meldingen binnen. 

4 reacties

 • Mushydingleberry666

  5 jaar geleden
  Tja bedankt Nederlandse regering.!
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Jammer dat de naam en toenaam van de bedrijven in kwestie niet genoemd zijn. Dat zou ze leren zich zo te gedragen...
 • SlimmeSjakie

  5 jaar geleden
  En uiteindelijk accepteren we allemaal die "flex" contracten omdat we toch wat te eten moeten hebben. Wat door onze voorvaderen afgedwongen is bij overheid en werkgevers is in korte tijd geschrapt en afgebroken.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Dit is wat de overheid zelf heeft gecreëerd.De werkgever is beter beschermd dan de werknemer.Dit om de economie draaiende te houden.Waarschijnlijk is het uitbetalen van uitkeringen voordeliger.Vaste contracten worden bijna niet meer gegeven laat staan een contract met een volledige werkweek(alles is 0-uren,weinig risico bij ziekte).In principe gebruiken ze je twee jaar en daarna beginnen ze weer opnieuw met de volgende.Die onzekerheid en het gevoel gedumpt te worden doet mensen geen goed en gaat nog grote(geestelijke) problemen opleveren.