1. Ik was eraan toe om naar een Drents schaap te staren: de geest heeft rust nodig.
  PREMIUM
  Column Irene van der Aart

  Ik was eraan toe om naar een Drents schaap te staren: de geest heeft rust nodig.

  We vieren deze zomer vakantie in eigen land. Een paar dagen hier, dan weer daar. Kalm aan maar: het was een bewogen jaar. Het weer wijst ons de weg. Boer stort zich kort voor vertrek op lokale weersvoorspellingen om te zien welk deel van ons land zich het beste leent voor een tripje. Hij is als landbouwer uiteraard bovenmatig geïnteresseerd in het weer, dus dat laat ik aan hem over. Drie weken geleden zaten we net goed in Zuid- Limburg, toen hevig noodweer veel schade aanrichtte elders in het land. Boer zei nog: ‘Limburgse boeren zitten goed dit jaar’.
 1. Over online optreden: ‘We zwaaiden hard richting een camera, naar oma Curaçao’
  PREMIUM
  COLUMN IRENE VAN DER AART

  Over online optreden: ‘We zwaaiden hard richting een camera, naar oma Curaçao’

  Mijn herinneringen aan de laatste week waarin ik op een podium stond voor een volle zaal, zijn vlijmscherp. Op 5 maart 2020 presenteerde ik een voorleeswedstrijd in Almere. Ik zwaaide verontschuldigend als mensen hun hand uitstaken: ‘Sorry, ik geef geen handen meer.’ ‘Ik doe niet mee aan dat overdreven gedoe’, zei een jurylid en vond een andere hand om te schudden.