1. De volgende dag kreeg ik foto’s van Maud en Evert die poseren met mijn boek op de graskuil
  PREMIUM
  column

  De volgende dag kreeg ik foto’s van Maud en Evert die poseren met mijn boek op de graskuil

  Er stonden in 2020 veel optredens gepland voor mijn voorstelling De Boer op. Er werd zoveel afgezegd, dat ik was vergeten dat ik voor corona aan het oprukken was naar het noorden van het land. Het via-viacircuit draaide goed nadat ik optrad op een boerindag in Friesland: ik ging van andere boerindagen van CRV, de Rabobank en Friesland Campina naar bijeenkomsten van LTO’s en dierenartsen.
 2. 
Begin 2020 maakten we onze laatste verre reis en nu het weer kan, gaan we niet
  PREMIUM

  Begin 2020 maakten we onze laatste verre reis en nu het weer kan, gaan we niet

  Ik tik dit stukje op Blue Monday, terwijl het regent. Mijn mailbox stroomt vol met aanbiedingen: ‘Verzacht de januariblues met korting op alle kniebraces’. ‘Maak ‘deprimaandag’ draaglijk met een nieuwe outfit’. Er is geen bewijs voor dat de derde maandag in januari de somberste dag van het jaar is, maar toch, wat begon als PR-stunt, groeide uit tot een nieuwe marketinghype, net als Black Friday. De boodschap: koop je uit je winterdip. Of boek een reis.
 1. Ik kan prima zonder alcohol en drugs hoef ik niet, maar reizen is een soort verslaving
  PREMIUM
  Column

  Ik kan prima zonder alcohol en drugs hoef ik niet, maar reizen is een soort verslaving

  Boer en ik zijn terug uit Italië waar mijn broer op een heerlijke plek in de heuvels woont. Voor die tijd woonde hij in New York. Ook al zo’n fijne vakantiebestemming. Ik kon maar een week weg en onze brandrode koe moet afkalveren, dus haalde ik Boer over om met het vliegtuig te gaan. Reizen met de trein zou te veel tijd kosten. Ook al werden vliegtickets duurder; ze zijn nog steeds te goed te betalen.