Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Joost Hoving

Boris

ColumnToen twee weken geleden Boris Johnson - de Britse minister van Buitenlandse Zaken - aftrad, zette mijn geheugenmachine zich met grote kracht in beweging. Boris werkte begin jaren 90 van de vorige eeuw als correspondent voor The Daily Telegraph in Brussel. Ik deed daar hetzelfde werk voor deze krant. 

Het is niet nodig Boris te beschrijven zoals hij er toen uitzag, want dat is in 30 jaar tijd niet veranderd: een jongensachtige man met verward haar, nogal gezet, lichtelijk voorover gebogen lopend, een openhangend tweed colbertjasje losjes om zijn lijf, de plooien van zijn veel te wijde broek als een harmonica op zijn schoenen.

  1. Zegeningen
    PREMIUM
    Column

    Zegeningen

    Volgens de oude, grimmige, dwarse, nurkse, sarcastische, maar ook wijze Arthur Schopenhauer (1788-1860) zijn jeugd, gezondheid en vrijheid de drie zegeningen van het leven. Maar hij vond dat we ons pas van die zegeningen bewust worden als we ze niet meer hebben. 'Ons bestaan is op die momenten het gelukkigst als we er het minst van merken', schrijft hij. Want als je gezond bent, sla je er geen acht op. Als je jong bent heb je het niet in de gaten. En als je vrij bent heb je er geen weet van.

Columns