Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Joost Hoving

Boris

ColumnToen twee weken geleden Boris Johnson - de Britse minister van Buitenlandse Zaken - aftrad, zette mijn geheugenmachine zich met grote kracht in beweging. Boris werkte begin jaren 90 van de vorige eeuw als correspondent voor The Daily Telegraph in Brussel. Ik deed daar hetzelfde werk voor deze krant. 

Het is niet nodig Boris te beschrijven zoals hij er toen uitzag, want dat is in 30 jaar tijd niet veranderd: een jongensachtige man met verward haar, nogal gezet, lichtelijk voorover gebogen lopend, een openhangend tweed colbertjasje losjes om zijn lijf, de plooien van zijn veel te wijde broek als een harmonica op zijn schoenen.

  1. Vriesweer
    PREMIUM
    Column

    Vriesweer

    Het vriest. En als het vriest wordt in Hilversum de clichéfabriek opgestart. Want waar kan het eerst op natuurijs worden geschaatst? En wanneer vinden de eerste wedstrijden plaats? De camera zoomt in op een bejaarde man met gebreide muts. Hij laat een sportveldje onder water lopen. ‘Morgen kan het’, zegt hij vastberaden. En de eerste wedstrijd? Daarvoor worden meestal twee mannen ingeschakeld. Ze stellen met een accuboor en een duimstok de dikte van het ijs vast.

Columns