Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Joost Hoving

Fabriek

ColumnWij columnisten kijken voortdurend naar wat andere columnisten ervan bakken. Of het bevorderlijk is voor de originaliteit van onze stukjes, zou ik niet meteen durven zeggen. Maar we doen het. Ik ook. Bij mijn heimelijke speurtocht naar de bedrijfsgeheimen van mijn collega's stiet ik op wat Maxim Februari - uitgerekend een van de allerbesten uit ons metier - dezer dagen in zijn NRC-column schreef. Hij had het niet echt over columnisten, maar over docenten. 

Maar evengoed constateerde hij: 'Empathie, inleving in andere groepen, neemt af.' Wat natuurlijk waar is. Maar dan komt het: 'Zo ontstaat een columnistieke cultuur, waarin het vooral erom draait een mening te hebben.' Ik hoopte dat Februari het bij die ene, nogal terloopse opmerking zou laten, maar aan het einde van zijn stuk wreef hij het ons columnisten nog eens goed in. 'Want ik besef dat het precies is wat we nodig hebben: wat minder columnisten, wat meer goede docenten'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns