Volledig scherm
PREMIUM
Jo Wijnen © Foto Joost Hoving

Opladen

columnIedere dag loop ik over het weggetje langs de rivier. Dat wordt in deze tijd van het jaar steeds moeilijker, want de e-bikers eisen hun plaats op. Ze gaan hard. 

Ze zitten ook heel anders op hun fiets: een beetje achterover, nogal triomfantelijk (kijk mij eens!), met groot vertoon van moeiteloosheid en flink geholpen door wat allemaal uit het stopcontact komt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zegeningen
    PREMIUM
    Column

    Zegeningen

    Volgens de oude, grimmige, dwarse, nurkse, sarcastische, maar ook wijze Arthur Schopenhauer (1788-1860) zijn jeugd, gezondheid en vrijheid de drie zegeningen van het leven. Maar hij vond dat we ons pas van die zegeningen bewust worden als we ze niet meer hebben. 'Ons bestaan is op die momenten het gelukkigst als we er het minst van merken', schrijft hij. Want als je gezond bent, sla je er geen acht op. Als je jong bent heb je het niet in de gaten. En als je vrij bent heb je er geen weet van.

Columns