Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Prominente milieueconoom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’

airco-adviesDe gepromoveerde milieueconoom Jetske Bouma vindt het ‘onthutsend’ dat in het Nationaal Hitteplan wordt geadviseerd om bij deze huidige temperaturen de airco aan te zetten. In een bericht op LinkedIn schrijft de wetenschappelijk onderzoeker de frustratie van zich af. ,,Heel Europa is bezig om ervoor te zorgen dat mensen géén airconditioner kopen, maar in Nederland doen we vrolijk of er niets aan de hand is.”

5 reacties

 • Ton Van Laar

  2 maanden geleden
  Ik begrijp er helemaal niets meer van, juni 2021 maanden wij nog gebruik van een cv ketel en juni 2022 is deze er niet meer en maken wij gebruik van een airco/inverter A++ en een warmtepomp boiler A++ voor ons warme water en wat blijkt in de maand juni 2021 gebruikten wij meer energie en wel 100 KWh meer dan in juni 2022 met de airco, dus wat is nu waarheid daar in ons geval wij met de cv ketel meer energie gebruikten.
 • Rene Dirks

  2 maanden geleden
  @J Kossen Als je het artikel had gelezen had je in ieder geval gesnapt dat het om een vroeg ging en dus niet 'zijn.
 • Clemens De vries

  2 maanden geleden
  Wij hebben zonnepanelen, daar draait de airco op, en dan houden we nog zat stroom over voor ‘de rest’, en dan leveren we ook nog stroom terug. In de winter kunnen we ook verwarmen met de airco; win win toch?? Ik dacht dat we minder gas ed moeten gaan gebruiken, wat een geneuzel weer..
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Mogen we zelf ook nog mogen denken?? Die Nederlandse betutteling komt mijn strot uit
 • J kossen

  2 maanden geleden
  Onze "afgestudeerde" milieu econoom verbaast zich. Zou tot zijn hersenen door kunnen dringen, dat airco een prima vervanger kan zijn voor een gaskachel. Bijna iedereen heeft of krijgt of is van plan zonnepanelen aan te schaffen omdat we zonodig van het GAS af MOETEN. Dus wat is logischer om de airco ook te gebruiken voor het doel waar het apparaat ooit voor gemaakt wordt.