-
Nieuwe kerstcommercials supermarkten zitten vol brok-in-je-keelmomenten
Kerst staat voor gezelligheid: bij elkaar kruipen, kaarsjes aan en lekker eten. De kerstcommercials die grote supermarkten vandaag lanceren, stralen het bijbehorende gevoel van geborgenheid en genegenheid uit. Ze bespelen slim de emoties. -
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research.
-
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”. -
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch.
-
Koken & eten Waarom sommige mensen meer last hebt van het jojo-effect dan anderen
Zo'n 80 procent van de mensen die met behulp van een streng dieet afvallen, komen daarna net zo hard weer aan. Hoe komt dat? En waarom hebben sommige mensen er meer last van dan anderen? -
Wat Eten We Vandaag: Zwitserse kaasfondue
Lang leve donkere avonden! Ze zijn namelijk de perfecte setting voor deze Zwitserse kaasfondue. Kies zelf je favoriete groenten, brood of aardappels om mee te dippen. Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door water en de kirsch door diksap. -
Koken & eten Dit doen Janny en Robèrt stiekem tijdens technische opdracht van Heel Holland Bakt
Als de deelnemers van Heel Holland Bakt aan een technische opdracht beginnen, hebben Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven vrij. Dan vermaken ze zich op een bijzondere manier, blijkt uit een video die Omroep Max als opwarmertje heeft verspreid. -
PREMIUM
Chef van het jaar Bahadoer gaat voor derde Michelin-ster: ‘Elke dag gas erop!’
Tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindenhof in Nuenen is uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2020. Hij is nog lang niet klaar. -
Video Waarom de ene avocado keihard is en de volgende bruine pulp
Het is elke keer weer een verrassing: de ene keer is je avocado zo hard dat je er een ruit mee in kunt gooien, de andere keer is hij zo rijp dat je vooral bruine pulp aantreft. De voedselliefhebbende YouTubers van Foodbusters gingen op zoek naar het geheim van de perfecte avocado.
over de tong
-
Wat Eten We Vandaag: Kruidnoten met drie variaties
Sinterklaas tipt variaties op kruidnoten! Ga jij voor mango & sinaasappel? Pecan-karamel of hagelslag? Allerhande geeft de drie beste soorten. -
Meeste Nederlanders eten zonder tv en telefoon
De ‘gemiddelde Nederlander’ eet aan tafel, kookt meestal zelf en kijkt geen televisie en laat de telefoon voor wat hij is tijdens het avondeten. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum onder ruim duizend mensen. Een kwart van de ondervraagden kijkt televisie tijdens het avondeten, twee procent checkt naar eigen zeggen sociale media. -
Koken & eten Studenten ‘beloond’ als ze meer drinken: speciale feesten om bonus binnen te slepen
Groningse studentenverenigingen proberen om het alcoholgebruik onder hun leden te beperken. En juist nu geven bierbrouwers kortingen aan de studenten als ze meer alcohol bij hen afnemen.
-
Koken & eten Bizar: restaurant biedt maaltijden uit het vliegtuig aan
Luchtvaartmaatschappij AirAsia meent zulk lekker Aziatisch eten aan boord van haar vliegtuigen te serveren, dat ze restaurants opent die gerechten aanbiedt die zijn gebaseerd op de vliegtuigmaaltijden. -
Dit is de beste chef van het jaar: ‘Hij legt zijn energie en opgewektheid in gerechten’
Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De Brabantse kok verwerkt zijn ‘energie en opgewektheid’ in zijn gerechten, aldus de redactie van de bekende culinaire gids. -
PREMIUM
Koken & eten Waarom vitaminepillen een gebrekkige oplossing zijn
Het slikken van allerlei supplementen om lichaam en geest gezonder te maken, is een moderne maar gebrekkige oplossing, zeggen gezondheidswetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. Zij bespreken de waarheden en mythes, waaruit blijkt dat er nog veel onbekend is. -
Wat Eten We Vandaag: Preistamp met vega rookworst en geroosterd amandelschaafsel
Winterse dagen vragen om heerlijke pannen vol stamppot! Te beginnen met een preistamp met vegetarische rookworst en geroosterd amandelschaafsel.
-
PREMIUM
Dit is de voorganger van de snackbar: de Amsterdamse broodjeszaak
Aan het eind van de 19de eeuw duiken in Amsterdamse Joodse buurten de eerste broodjeswinkels op, waar slagers vleeswaren voor directe consumptie verkopen. Na de oorlog wordt het belegde broodje een populaire snelle hap, maar het moet dan wel de concurrentie aangaan met een nieuwe fenomeen: de snackbar. -
Allergisch voor pinda's? Veelbelovend onderzoek komt stapje dichter bij behandeling
Pindakaas is populair, maar voor de vele kinderen met een allergie kan het een kwestie van leven of dood zijn als ze ervan snoepen. Nieuw onderzoek van de Stanford University is hoopgevend: een pinda-allergie blijkt tijdelijk omkeerbaar. -
PREMIUM
Koken & eten Oliebollenbakker introduceert Hollandse pot in Shanghai
Ambachtelijk brood, appelbeignets, frikadellenbroodjes, oliebollen; bakker Jeroen Brokking, die ooit de AD-oliebollentest won, verkoopt ze sinds kort in Shanghai. Nederlanders in de Chinese stad zijn verheugd, maar oud-werknemers van de bakker in Nederland fronzen hun wenkbrauwen. -
Wat Eten We Vandaag: Kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade
Het is sinterklaas! Dat betekent dat we eigen chocoladekruidnoten met karamel-zeezout gaan bakken. Tip: maak het deeg 1 à2 dagen van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken, daar worden de kruidnoten alleen maar smakelijker van.
-
PREMIUM
Koken & eten Bezorgservice Crisp is in opkomst, maar toekomst is onzeker
Naast Picnic, Albert Heijn en Jumbo is nieuwkomer Crisp in opkomst. De online supermarkt bestaat nog maar een jaar, maar heeft in die tijd al een flinke bekendheid en een klantenkring opgebouwd. -
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de beste prakjes hutspot uit de supermarkt
Bam! Bam! Bam! In de winter stampen we er in de keuken sinds oudsher op los. Maar je kunt ook doorslaan. Ons panel proeft prakjes hutspot uit de supermarkt. -
‘Een pepernoot is géén kruidnoot, lul’
Tijdens een huiselijke twist over snoepgoed maakt het echtpaar Giphart elkaar uit voor rotte vis. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige pulpo met koolsalade
Een heerlijke pittige octopus met koolsalade. Met een beetje geluk heb je rond de feestdagen kans dat je octopusarmen (pulpo) tegenkomt in de supermarkt. Anders koop je een hele octopus bij de visboer of bestel je ‘m online. -
Vrouw ontdekt dat echtgenoot vreemdgaat door foto bij recensie restaurant
Tom Sietsema, restaurantrecensent bij de Amerikaanse krant Washington Post, is ongewild betrokken geraakt bij een gênant geval van overspel. Op de foto die bij zijn laatste bespreking stond, was volgens een lezeres haar echtgenoot te zien terwijl hij zat te dineren met een onbekende vrouw. Toen de man door haar met het kiekje werd geconfronteerd, gaf hij zijn buitenechtelijke affaire toe.
-
PREMIUM
Koken & eten Klassieke kerstgerechten bij AH: terug naar de tuttige jaren 80
Na de kritiek van vorig jaar kiest AH dit jaar voor een klassieke kerst. Het kerstmagazine staat in het teken van allemansvrienden als kalkoen, gerookte zalm en ossenstaartsoep. -
Koken & eten Ontbijtkoek met appel en rozijn? Slechts een D!
Nutri-Score moet het nieuwe voedselkeuzelogo voor Nederland worden, maar het beoogde systeem sluit nog niet goed genoeg aan op de voedingsrichtlijnen. -
PREMIUM
Koken & eten Jim (33) en Mike (30) tilden eetcafé van hun ouders naar sterrenniveau
Schnitzels, die serveren ze niet meer in het restaurant in Doornenburg aan de Rijn. Toen de broers Jim en Mike Cornelissen een ster kregen van Michelin was dat de eerste aanpassing. Hoe een eetcafé de tomatensoep ontsteeg.