-
Koken & eten
Met deze worstjes en dikke soepen gaat Unox op de vegetarische toer
De Hollandse pot moet plantaardiger worden als het aan Unilever ligt. Dus gaan er meer groenten in de erwtensoep en komen er hybride chipolataworstjes. -
Koken & eten
Zijn voorverpakte zakjes fruit wel gezond?
We willen graag meer weten over de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: voorverpakt fruit. Zitten daar nog vitaminen in? -
PREMIUM
Koffie met een vleugje stroopwafel, roze koek of vanille? Bram (23) en Anouk (22) maken smaaksiropen
Iedereen verdient een verwenmomentje voor thuis, vinden broer en zus Bram (23) en Anouk (22) Wendel. Daarom maken ze siropen met oer-Hollandse smaakjes als stroopwafel en bitterkoekjes. Lekker voor in de koffie, een cocktail of over het dessert. -
PREMIUM
Erwten, kappertjes en knapperende wijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Corona stak een stokje voor een etentje met een Vlaamse striptekenaar. Dan maar thuis aan de pasta en ‘Kama’ een fotootje appen. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-rijstevlaaitjes
Deze superleuke sinaasappel-rijstevlaaitjes zijn een heerlijke, frisse variatie op de traditionele rijstevlaai. De rijstevlaaitjes hebben een lekkere, krokante bodem doordat deze is gemaakt van croissantdeeg. Top de vlaaitjes af met slagroom en genieten maar.
-
Quiz
Hoeveel dieren eten Nederlanders gemiddeld in hun leven? Test je kennis in acht vragen
Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Door één week in maart geen vlees te eten, bespaar je onder andere water en de uitstoot van broeikasgassen. Boerdam en ProVeg deelden hun interessantste weetjes over vlees, hoeveel weet jij hierover? Test je kennis met deze quiz. -
Koken & eten
Op zoek naar jouw favoriete paaseitje? Met dit overzicht grijp je meteen de lekkerste
Pasen is in de supermarkt allang begonnen. Dat betekent: veel chocoladepaaseitjes eten. Ze zitten allemaal verpakt in vrolijke, kleurrijke papiertjes, maar achter welke kleur zit jouw lievelingssmaak verborgen? -
Wat Eten We Vandaag: Lamsstoof met couscous
De unieke smaak en geur van lamsvlees leent zich uitstekend voor een heerlijke lamsstoof. In deze curry komen alle smaaktonen van het vlees goed naar voren. Onze lamsstoof is licht pittig, bevat veel diepgang door de kruiden en heeft een zoete ondertoon van de abrikozen.
-
Koken & Weten
Zoveel gezonder zijn pure chocolade-eitjes dan de variant met melkchocolade
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: zijn paaseitjes van pure chocolade gezonder dan melkchocolade eitjes? -
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de tien lekkerste Duitse wijnen
Helaas is een trip naar Duitsland nog niet mogelijk, maar je kunt al wel de vakantiesfeer van ons buurland oproepen. Wijnkenner Harold Hamersma neemt ons graag mee naar ‘Pinot Paradise’ en selecteert de tien beste van het moment. -
Ben & Jerry's verkoopt hun ijs met koekjesdeeg nu zonder ijs
Elke Cookie Dough-liefhebber herkent het wel: meteen de chunks uit je pint met ijs lepelen. De grootste wens van veel Ben & Jerry's fans wordt na lang wachten vervuld: de chunks worden zonder het ijs, in een zakje, verkocht. En ter ere van het 30-jarig bestaan van deze ijssoort staan er over twee weken nog twee nieuwe Cookie Dough ijssmaken in het vriesschap. -
PREMIUM1
De schoolmoestuin is (weer) hot
Liefde voor de moestuin moet groeien om vanzelfsprekend te worden. Je kunt er dus beter maar zo vroeg mogelijk mee beginnen, als het kan al op de kinderopvang, basisschool of BSO. -
PREMIUMKoken & eten
Dit kan het drinken van een kop koffie voor je doen als je flink gaat sporten
Cafeïne is ‘s werelds meest gebruikte stimulerende stof. Het zit in koffie, maar ook in frisdranken, energiedranken, sportdranken en in voedingssupplementen. Recent wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat cafeïne sportprestaties kan versterken, zowel bij individuele sporten als bij teamsporten.
over de tong
-
Wat Eten We Vandaag: Zalm in limoen-kokossaus
Deze zalm is royaal bedekt met een heerlijke, frisse kokossaus en wordt geserveerd met peultjes en rijst. Je zet het gerecht binnen een handomdraai op tafel en toch is het een bijzonder gerecht wat je niet dagelijks eet. -
Koken & eten
Goedkopere groente en fruit stapje dichterbij: al 40.000 handtekeningen voor lager btw-tarief
De petitie van supermarktketen Dirk van den Broek om de btw op groente en fruit te verlagen van 9 naar 6 procent kent in een week tijd al 40.000 ondertekenaars. Algemeen directeur Marcel Huizing van Dirk zal na de Tweede Kamerverkiezingen de petitie in Den Haag overhandigen. Bovendien, zegt de topman, lijken veel politieke partijen betaalbare voeding belangrijk te vinden. -
PREMIUMhalen & brengen
De verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar we zaten mis. Pas wel op voor de grill-lucht
Bij het zien van reclame voor kip en spareribs in een drive thru langs de A13, zijn de culinaire verwachtingen niet hoog gespannen. En daarmee zitten we helemaal mis. Wees wel gewaarschuwd voor de heerlijke geur.
-
Koken & eten
Zo gevaarlijk zijn koekenpannen voor jou, het milieu en de vogels
De Keuringsdienst van Waarde las een opmerkelijke tekst op de gebruiksaanwijzing van een pan met antiaanbaklaag: als de pan te heet wordt kunnen dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor vogeltjes. Een antiaanbaklaag is gevaarlijker dan je denkt, ook voor het milieu, ontdekten de makers van het tv-programma. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoli-doperwtenburger met krieltjes
Een vegetarische burger saai? Dat is deze burger zeker niet! Door de doperwten en broccoli krijgt de burger een felle groene kleur en is de burger ook nog eens gezond. Broccoli is een van de meest eiwitrijke groenten, die veel vezels en vitaminen bevat. -
Koken & eten
In deze kibbeling van Albert Heijn zit geen flinter vis (wel rijst en mais)
Het aanbod aan visvervangers op de markt is nog klein. Er is zalm van soja en visvrije tonijn, maar vergeleken bij vleesvervangers blijft het aanbod nog ver achter. Albert Heijn maakt vandaag bekend kibbeling te gaan verkopen zonder vis. -
Waarom ananas zorgt voor een tintelende tong (en hoe je dit kunt voorkomen)
Een tintelende tong, prikkende wangen of een ruw gehemelte. Veel mensen herkennen dit vervelende gevoel bij het eten van een verse ananas. Maar hoe komt dat eigenlijk? En kun je het voorkomen? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit.
-
PREMIUMDe Pollepel thuis
Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
Nieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder. -
PREMIUM
Eet soep als ontbijt en vermijd suiker: dit zijn de beste tips voor een sterk immuunsysteem
Corona wijst ons er opnieuw op: hoe sterker je immuunsysteem, hoe minder groot de kans dat je (ernstig) ziek wordt door een virus. In vier nieuwe boeken lees je advies over wat je zelf kunt doen. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige omelet met spitskool
Met dit heerlijke recept geef je wat extra pit aan je omelet! Deze omelet wordt namelijk op smaak gebracht met sambal. Wij toppen de omelet af met spitskool voor een frisse toevoeging. -
PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan.
-
Met één bericht op LinkedIn verkopen Merijn en Daan 100.000 bitterballen
Met hun bedrijf Risottini zijn Merijn Kok en Daan Klein campagne begonnen om van hun bitterballen af te komen. Vanwege de langdurige sluiting van de horeca lagen er nog 100.000 risotto-bitterballen in de vriezer en om te voorkomen dat ze smaakverlies zouden lijden kon iedereen hun snackjes bestellen. -
1
Wakker Dier krijgt ‘kippenvel’ van besluit AH over scharrelkip
Wakker Dier reageert lyrisch op het besluit van Albert Heijn om over twee jaar uitsluitend nog scharrelkip met een Beter Leven-keurmerk te verkopen. “Fantastisch nieuws” noemt de dierenrechtenorganisatie het. “Daar kregen wij wel even kippenvel van”, luidt het in een reactie op Facebook. -
Deze kleine onlinesupermarkt heeft nu al honderdduizenden fans
De jonge onlinesupermarkt Crisp heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald en kan hierdoor verder groeien. Investeerders in Crisp zijn onder meer de oprichters van Just Eat Takeaway (moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl), Adyen en het Duitse techbedrijf Target Global. -
PREMIUM
Wat eten we morgen? ‘Dat bepaald eten onze gezondheid geen goed doet, vergeten we’
Elke hap die we nemen heeft impact op anderen, dicht bij of ergens ver weg. ,,Dat realiseren we ons onvoldoende”, zegt Maurits Steverink, coördinator van Platform Achterhoek Food en medesamensteller van het digitale symposium ‘Wat eten we morgen?’ op 25 maart. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip-pestocalzone
Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een soort van cadeautje voor jezelf is. Wij hebben deze pizza gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella, maar je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.
-
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
PREMIUMDE STARTER
‘Gezonde voeding is een heel goed wapen tegen corona, maar je kunt écht wel een keer een frietje eten’
Vanessa Prinz (53) uit Gorinchem richt zich als orthomoleculair voedingsadviseur op de vraag welke voeding beter bij je lijf past, zodat je beter gaat functioneren. -
Koken & eten
Janny van der Heijden proeft echt Chinees eten en dit vindt ze van een gefermenteerd ei met sterke smaak
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. De culinaire alleskunner gaat in het nieuwe programma De Smaak van Nederland op zoek naar onze eeuwenoude eetcultuur. In aflevering 2 duikt zij in de Chinees-Indische keuken.