Volledig scherm
© Maarten Cruts

AH reageert hilarisch op 'lullige' klacht over bakvormpjes

Een klant van Albert Heijn is aan het bakken geslagen met de bakvormpjes die je bij de nieuwe actie krijgt. Over het resultaat had hij een vraagje. AH lost het gevoelige onderwerp elegant op. 

Maarten Cruts kreeg een bakvormpje Y cadeau van AH. Hartstikke leuk, vond hij, maar het resultaat zag er een beetje 'anders' uit dan bedoeld. Dus hij postte op Facebook een bericht met de boodschap dat hij voor zijn vrouw lekkere koekjes had gemaakt. ,,Ik had van de Letter Y, wat het denk ik moest zijn. Mijn vrouw was redelijk verrast toen ze de oven openmaakte.... kunnen jullie verklaren of dit zo hoort te zijn? Het lijkt niet echt op een Y, of is hier iemand nou echt de koekenbakker?'' 

Job, werkzaam bij de socialmedia-afdeling van de supermarkt, ging serieus in op de 'klacht'. 'Hmm, welke (k)leuter heeft dit gebakken? Ziet er nogal lullig uit deze pic! Ik heb het even nagevraagd, maar de letter 'Y' heeft voor zover wij weten geen verborgen boodschap. Heb je ze al geprobeerd, of laat je dit aan je vrouw over? ^Job' Het bericht werd op Facebook meer dan duizend keer geliket, tientallen keren gedeeld en voorzien van meer spitse grapjes. 

Cruts kan er wel om lachen. ,,Die reacties zijn geweldig! Altijd leuk hoe snel social media werken en hoe Albert Heijn anno 2018 met de tijd en markt mee gaat met hun reacties.'' De speculaaskoekjes waren een hit. Hij gaat ze zeker weer maken, meldt hij.

De tekst gaat verder onder de foto.

Er zijn ook klanten minder blij met de actie van AH. Vooral de plastic berg die de bakvormpjes veroorzaken zorgt voor ergernis. Onnodige rommel, zegt Rommy Bakker op Twitter. En Greetje Houwen vindt het 'killing' voor het imago van de supermarktketen. Albert Heijn heeft naar aanleiding van de vorige actie met de hamsters die gevuld waren met plastic korrels laten weten volgend jaar in te gaan zetten op duurzaamheid. 

Opvallend is het wel dat sommige klanten telkens dezelfde letters en cijfers krijgen. Drie keer een G en een hartje of drie keer een 6 en een H. Voor die klanten is er over twee weken een ruildag in veel winkels.