Albert Heijn haalt kaas met ‘poepbacteriën’ uit de winkel
Albert Heijn haalt kaas uit de schappen. Het gaat om AH Queso Iberico kaas die verhoogde aantallen E. colibacteriën bevatten. Mogelijk gaat het om zogenoemde pathogene STEC-bacteriën, die ook in ontlasting voorkomen.
De kaas bevat te veel van de bacteriën die een stof produceren die schadelijk is voor mensen met een een slechte afweer. Vooral ouderen, kinderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen ernstiger klachten krijgen. De stof veroorzaakt schade aan de cellen in de darmwand. De diarree die dat tot gevolg heeft, duurt een paar dagen.
In enkele producten is mogelijk ook de bacterie ‘Listeria monocytogenes’ aanwezig. Symptomen van een listeriabesmetting zijn koorts, rillingen, pijn in de rug en hoofdpijn. De duur van de klachten kan sterk variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Bij zwangere vrouwen kan een listeriabesmetting leiden tot een miskraam of hersenvliesontsteking.
Het gaat om de AH Queso Iberico kaas met de volgende houdbaarheidsdata (THT) : 5-01-2022, 6-01-2022, 7-01-2022, 8-01-2022, 12-01-2022, zo meldt de supermarktketen op de eigen site. ‘Klanten wordt dringend verzocht de kaas niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel, daar krijgen zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag terug', zo valt daar te lezen. En: ‘Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de Klantenservice van Albert Heijn: www.ah.nl/klantenservice.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Chocolademerk wijst op ‘gevaar’ voor gezondheid bij eigen product
Tony’s Chocolonely, bekend van de populaire chocoladerepen, is voorstander van een suikertaks, zo maakte het bedrijf bekend. Daar ging wel een langdurige discussie aan vooraf, vertelt chocolade-topman Henk Jan Beltman. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
keukenheks/video
Zo snijd je altijd plakjes komkommer die even dik zijn (met een vreemd hulpmiddel)
Als je komkommer (of fruit) snijdt, dan is het fraai als alle schijfjes dezelfde grootte hebben. Met deze handig truc - met een nogal vreemd hulpmiddel - lukt dat voortaan altijd.
-
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg?