Volledig scherm
© Shutterstock

All-inclusive Italië in trek: reiziger neemt genoegen met buffet

Italië staat bekend om zijn idyllische restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Toch lijken Nederlanders vaker genoegen te nemen met kant en klare buffets, want er zijn dit jaar zeven keer meer all-inclusives geboekt naar Italië in vergelijking met vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de VakantieDiscounter. Een vakantie naar Italië, dat bekendstaat om het lekkere eten en drinken, lijkt daarmee te veranderen. Voor veel Nederlanders zijn de grootste voordelen dat je onbeperkt kunt eten en drinken uit meerdere wereldkeukens, gratis kunt meedoen aan activiteiten en daardoor dus zorgeloos kunt genieten. 

Poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen

Populair

Behalve de voordelen van gemak zijn er ook andere redenen waarom all-inclusive-boekingen steeds meer in aftrek zijn. ,,Touroperators hebben het aanbod van all-inclusive-vakanties naar Italië de laatste tijd flink uitgebreid. Mensen hebben dus simpelweg meer opties”, aldus Thijs Keukenmeester, marketing manager bij VakantieDiscounter. ,,Dat is één ding, maar of mensen daadwerkelijk boeken is een tweede. Uit onze cijfers lijkt het in elk geval voor onze doelgroep een schot in de roos." 

Behalve een enorme stijging in het aantal all-inclusive-boekingen naar Italië is een algemene groei in de populariteit van all-inclusive-vakanties waarneembaar. Ten opzichte van vorig jaar is er een stijging te zien van 23 procent.

,,De totale stijging in het aantal all-inclusive-vakanties kan te verklaren zijn doordat het aantal boekingen naar landen als Griekenland en Turkije dit jaar toeneemt”, legt Keukenmeester uit. ,,Vooral Turkije staat bij uitstek bekend om de betaalbare all-inclusive-vakanties in luxe vijfsterrenresorts.” Het lijkt er dus op dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een zorgeloze vakantie, zelfs als dit ten koste gaat van culinair eten en drinken.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

Volledig scherm
© Shutterstock