Als je een van deze drie lunches maakt, is thuiswerken ineens veel minder erg
Thuiswerken is voorlopig nog steeds de norm. Hierdoor is er meer ruimte voor een lekkere en voedzame lunch. Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie van Lekker en Simpel delen drie lekkere lunchrecepten die binnen een handomdraai klaar zijn.
Delen per e-mail
Niet meer in de file, iets langer in bed blijven; thuiswerken heeft naast nadelen ook voordelen. Een daarvan: zelf een lunch maken. Hieronder vind je drie recepten van Lekker en Simpel die van je lunch iets speciaals maken. Ze zijn ook nog eens snel klaar.
Wraps met aardappel en bacon
Nog wraps over? Daar maak je dit lekkere gerecht van. Ze zijn lekker als lunch, maar kunnen ook prima als simpele avondmaaltijd.
Recept voor 2 personen
25 minuten bereidingstijd
Benodigdheden:
- 4 wraps
- 400 gr aardappels
- 1 paprika
- 4 plakjes bacon
- 4 eieren
- scheutje melk
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl peterselie
- 25 gr rucola
- geraspte kaas
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes.
-Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappels met de stukjes paprika, paprikapoeder en peterselie ongeveer 15 minuten, totdat de aardappeltjes zacht zijn. Vergeet niet om de deksel op de pan te zetten.
- Schep daarna de aardappels uit de pan.
- Bak in dezelfde pan de bacon krokant en laat de bacon uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de bacon in stukjes.
- Meng in een beker/kom de eieren, melk en een snuf zout en peper.
- Giet een klein beetje olie in een pan (bijv. in de pan waar je net de bacon in hebt gebakken) en giet het eimengsel erin.
- Blijf roeren totdat het ei nét gaar is en zet dan het vuur uit.
- Beleg de wraps met aardappel, bacon, rucola, ei en wat geraspte kaas.
Tip: voeg ook eens een zakje roerbakgroenten toe aan het eimengsel.
Tonijnsalade met appel
Deze tonijnsalade met appel is echt heel lekker. Hij smaakt romig door de mayonaise en yoghurt en fris door de appel. Wij serveren de tonijnsalade op een kaiserbroodje met rucola en komkommer.
Recept voor 2 personen
10 min minuten bereidingstijd
Benodigdheden:
- 160 gr tonijn uit blik (op olie)
- halve appel
- halve ui
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- snufje zout en peper
- lekker op een broodje met sla/rucola en komkommer
Bereidingswijze:
- Laat de tonijn uitlekken.
- Snipper de ui.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Meng in een kom de tonijn, appel, ui, een snufje zout en peper, de Griekse yoghurt en mayonaise.
- Bewaar de tonijnsalade in de koelkast, totdat je hem gaat serveren.
- Serveer de tonijnsalade bijvoorbeeld op een hard broodje met sla en plakjes komkommer.
Carrotcake-pannenkoekjes
Hoe lekker zien deze carrotcake-pannenkoekjes eruit?! En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken. Ik zou zeggen: haal de ingrediënten in huis en maak ze deze week nog.
Benodigdheden:
- 150 gr kwark
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 25 gr peen julienne
- 1 tl bakpoeder
- halve tl kaneel
Topping:
- 50 gr roomkaas naturel
- 10 gr poedersuiker
- scheutje melk of slagroom
- handje walnoten
Bereidingswijze:
- Begin met het loskloppen van de kwark en de eieren.
- Klop vervolgens de bloem, het bakpoeder en kaneel door het beslag. Schep als laatste de peen julienne er doorheen.
- Giet een scheutje olie in een koekenpan of verwarm een beetje boter. Schep met een lepel kleine hoopjes in de pan. Wij bakken ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze mooi bruin zijn. Ga zo door totdat al het beslag op is. Ondertussen kun je de topping maken. Meng met een elektrische mixer de roomkaas los. Voeg de poedersuiker beetje voor beetje toe. Voeg eventueel een klein scheutje melk toe om het geheel iets dunner te maken.
- Hak de walnoten in stukjes.
- Serveer de carrotcake-pannenkoekjes op een stapel met wat gehakte walnoten en wat van de roomkaastopping.
-Voeg eventueel nog een extra snufje kaneel toe en smullen maar.
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
Nooit een Tupperware-party meer in Nederland: ‘Dit is het einde van een tijdperk’
Tupperware trekt vanwege de dalende verkopen de stekker uit Nederland. En daarmee komt ook een einde aan die befaamde Tupperware-party, waarbij consulentes bij een gastvrouw (of -heer) thuis keukengerei en ander spul aan de man brengen. Het vertrek komt niet onverwacht, zegt de één. Voor de ander is dit het einde van een tijdperk. ,,Het draaide vooral om de gezelligheid.” -
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’ -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip-pestocalzone
Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een soort van cadeautje voor jezelf is. Wij hebben deze pizza gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella, maar je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen. -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)?
-
Consumentenbond: Klant op het verkeerde been door gezonde claims fabrikanten
De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van voedingsmiddelen die claims, afbeeldingen en namen gebruiken om hun producten een gezond imago te geven, consumenten op het verkeerde been zetten. Zo bevatten bepaalde producten veel suiker, terwijl er op de verpakkingen staat dat het product gezond is. -
Koken & eten
Met deze worstjes en dikke soepen gaat Unox op de vegetarische toer
De Hollandse pot moet plantaardiger worden als het aan Unilever ligt. Dus gaan er meer groenten in de erwtensoep en komen er hybride chipolataworstjes. -
PREMIUMKoken & eten
Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Het is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet.