Andre Rieu
Volledig scherm
Andre Rieu © ANP

André Rieu ontpopt zich tot bakfanaat tijdens coronacrisis: ‘Niet allemaal zelf opeten’

De wereldberoemde Limburgse violist André Rieu (70) is fanatiek aan het bakken geslagen nu hij vanwege de coronacrisis geen concerten kan geven. ,,Roomsoesjes, Bossche bollen, appelflappen, éclairs, frambozenbavarois... elke dag iets anders.’’

Dat onthult hij tegenover BuzzE. ,,Gelukkig hoeven we het niet allemaal zelf op te eten, mijn zoon Pierre woont in de buurt en haalt mijn baksels op om met zijn gezin mee te kunnen genieten’’, aldus Rieu. ,,Dat ik mijn kleinkinderen nu niet kan bezoeken, is voor mij het zwaarst aan deze crisis.’’

De artiest en zijn vrouw voelen zich in elk geval fit. ,,Marjorie en ik zijn gezond en doen er alles aan om dat ook te blijven. We wandelen af en toe met de hondjes, zitten bij mooi weer in de tuin, lezen, schrijven, bedenken nieuwe programma’s en plannen volgende tours. Eigenlijk werken we gewoon door, alleen kan ik niet op tour. We vergaderen via Skype en ik train in mijn fitnessruimte met mijn trainer via Facetime.”

Quote

Ik train in mijn fitness­ruim­te met mijn trainer via Facetime

André Rieu

Rieu blijft ook muzikaal gezien in vorm: de walskoning studeert elke dag met zijn viool. ,,Dat doe ik al sinds mijn vijfde levensjaar, dus ik weet niet beter. Het hoort bij mijn leven, als eten en zuurstof.” Hij kan dan ook niet wachten om weer écht aan de slag te gaan. ,,Ik hoop van harte dat die dag snel komt. We hebben zo ontzettend veel plezier altijd samen, zowel bij repetities als onderweg op tour en bij onze concerten’’, zegt hij over zijn orkest. ,,We zijn een grote familie en kunnen niet lang zonder elkaar.”

Hoe lang Rieu het zonder zijn orkestleden moet doen, moet nog blijken. De eerstvolgende optredens staan vooralsnog voor juni gepland. Ook de jaarlijkse concerten op het Vrijthof in zijn Maastricht zitten er weer aan te komen. ,,Mocht op een later tijdstip blijken dat er dan nog steeds een lockdown is, dan zullen we ons moeten aanpassen en een oplossing zoeken. Het belangrijkste nu is gezond te blijven en eraan mee te werken dat iedereen gezond blijft.”

Afgelopen jaar gaf Rieu nog een kerstconcert in Maastricht: