Australische vrouw stapt naar rechter om stank die van barbecue buren komt
Koken & etenEen vrouw heeft haar buren in de Australische stad Perth voor de rechter gesleept na een uit de hand gelopen conflict over de stank van de barbecue in hun achtertuin.
Delen per e-mail
De vrouw, die zelf veganist is, klaagt over een constante rooklucht en de geur van verbrand vlees en vis in haar achtertuin, die ze naar eigen zeggen daardoor niet meer kan gebruiken. Cilla Carden uit Perth is zo ontzet over de rook- en stankoverlast dat ze haar buren een proces heeft aangedaan.
De vrouw beweert dat ze niet meer van haar eigen tuin kan genieten aangezien de buren opzettelijk hun barbecue zo gepositioneerd zouden hebben dat allerlei ongewenste geuren bij haar de tuin inwaaien. ,,Ze hebben die barbecue zo neergezet dat ik alleen maar vis en vlees kan ruiken. Ik kan niet meer naar buiten”, zegt de vrouw, die al sinds eind vorig jaar in de clinch ligt met haar buren, de familie Vu.
In de rechtbank heeft Carden tot nu toe twee keer bakzeil gehaald: in februari bij een regionaal tribunaal en in juli bij het hooggerechtshof, wegens een gebrek aan bewijs. Cardens advocaat erkent dat het een extreme keuze was om naar het hooggerechtshof te stappen, maar de vrouw liet zich daar niet door tegenhouden. Ze zegt in lokale media dat ze zeker weet dat haar buren de geuren expres in haar tuin laten waaien. Carden stoort zich ook enorm aan sigarettenrook die uit de tuin omhoog kringelt en het geluid van kinderen die basketballen in de achtertuin. ,,Het is vreselijk kwellend en zo onrustig, ik kan er niet van slapen”, zegt ze.
Onredelijke eisen
De buurman heeft intussen al van alles gedaan om de situatie te ontzenuwen. Zo heeft hij de barbecue verplaatst en zijn kinderen verboden om nog met een basketbal te spelen in de achtertuin.
De woede van Carden richt zich nu ook op de buur aan de andere kant van de Vu’s. Die wilde enkel anoniem reageren in de lokale media. ,,De eisen van mevrouw Carden zijn onredelijk bevonden en gaan ten koste van de andere bewoners om op een acceptabele manier van hun eigendom te genieten”, klinkt het bij een van de buren.
Toch is het dispuut nog niet voorbij: ondanks haar dubbele nederlaag in de rechtbank, zweert Carden opnieuw naar de rechtbank te stappen, tegen het advies van haar advocaat in. ,,Bij burenruzies moet je altijd eerst proberen het conflict samen uit te praten", zegt hij in de lokale media. ,,Als je dat niet doet, ben je er zeker van dat er misère van komt.”
Op sociale media wordt fel gereageerd op het verhaal. Meerdere mensen vinden dat Carden zelf maar moet verhuizen naar een verlaten gebied. ,,Ze is met al haar gevoeligheden duidelijk niet bestand tegen suburbia”, klinkt het meermaals. Anderen springen voor de vrouw in de bres. ,,Dat van die barbecuelucht gaat wat ver, maar iedereen moet in alle rust in zijn achtertuin kunnen zitten.”
Binnenkort zelf nog een keer lekker barbecueën? Deze recepten van Marvin Mumu zijn heerlijk:
Verder in het nieuws
-
Groente en fruit besmet met stoffen die hormoonbalans verstoren
Op fruit en groente in de winkels zijn restanten van bestrijdingsmiddelen te vinden die kunnen leiden tot medische problemen. Ze kunnen de hormoonhuishouding aantasten en worden in verband gebracht met diverse aandoeningen. -
Wat Eten We Vandaag: Bietencarpaccio met geitenkaas
Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look and feel. -
Koken & eten Grootste privécollectie whisky ter wereld onder de hamer
De grootste privéverzameling van whisky, bestaand uit meer dan 3900 flessen, wordt geveild in de Schotse stad Perth. De veiling brengt mogelijk zo’n 8 miljoen pond (9,5 miljoen euro) op, verwacht het veilinghuis. -
PREMIUM
Koken & eten Restaurants zijn klaar met no-shows en vragen vaker om betaling vooraf
Met de opmars van no-shows zien restaurateurs hun omzet kelderen. Vooral met kerst, de hoogtijdagen in de horeca, zijn niet-nagekomen reserveringen funest. ‘Het kan toch niet zo zijn dat ik failliet ga doordat een ander geen fatsoen heeft.’ -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke chocolademousse
Met een extra intense chocoladesmaak door de pure chocolade (70%). De slagroom klop je zonder suiker lobbig en die gaat erbovenop. Tip: je kunt dit gerecht 1 dag van te voren maken. Voeg de slagroom en de frambozen dan pas op het laatst toe.
-
Duur ongelukje: fles wijn van 2.500 euro aan diggelen
Een wijnhandelaar die in het Vlaamse dorp Maarkedal een lading peperdure wijnen kwam leveren, zal die levering niet snel vergeten. Toen de handelaar de koffer van zijn auto opendeed bij restaurant Paul De Pierre, viel daar uitgerekend de allerduurste fles uit die hij bij zich had. -
PREMIUM
En is het wat? Deze vegan burger is een voedzame keuze (en neem er vooral mayo bij)
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot. In deze serie beoordeelt een professioneel diëtiste nieuwe producten en geeft antwoord op de vraag: en is het wat? Ditmaal test ze de ‘Supreme Vegan Burger’. -
Koken & eten Broccolistam weggooien is zonde: zes manieren om deze wél te gebruiken
Volgens laatste cijfers uit 2018 verspillen we per persoon zo’n 40 kilo aan voedsel per jaar. Nergens voor nodig, als je weet hoe je het moet voorkomen.