Volledig scherm
© delicious.

Bananenbrood

Dit bananenbrood is perfect om uit te delen. Neem een stukje als ontbijt, serveer een plak bij de thee of schep er een bolletje ijs bij en eet als dessert! 

Ingrediënten (1 brood):
240 g zachte boter
- 200 g suiker
- 2 geklopte eieren
- 2 (over)rijpe bananen, geprakt
- 225 g zelfrijzend bakmeel*
- 100 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
1/2 tl kaneel

Benodigdheden:
- Ingevette cakevorm (Ø 24 cm)

Bereidingswijze (voorbereiding 30 minuten, bereiding 60 minuten):
- Klop de boter en de suiker in 10 min. tot een luchtige massa.
- Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren toe en mix glad.
- Roer de bananen erdoor.
- Spatel luchtig het zelfrijzend bakmeel, de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor en schep in de cakevorm.
- Bak in een voorverwarmde oven in 50 à 60 minuten gaar op 180ºC.
- Laat 10 minuten staan, neem uit de vorm en laat afkoelen.

Smaakt naar meer? Klik hier voor meer zoete recepten van delicious. magazine.