Barbecuetip: deze dranksoort maakt je vlees in een handomdraai mals
Koken & etenWil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de vijfde aflevering legt hij uit hoe en waarom hij vlees marineert in drank.
Delen per e-mail
Een volle tafel met daarop een fles wijn, glas jus d’orange, espresso, thee, cola en een biertje. Niet bedoeld om achterover te slaan tijdens het barbecueën. Nee, legt Mumu uit: ,,Deze drankjes zijn perfect om je vlees in te marineren. Al deze drankjes bevatten zuren die ervoor zorgen dat de spieren zachter worden en tijdens het marineren dat het vlees malser wordt.”
De biermarinade is favoriet en gemakkelijk te maken volgens Mumu. Op gevoel voegt hij de ingrediënten bij elkaar in een aluminium braadbak ,,Ongeveer een glas bier, wat zout, citroensap en honing. Dit meng je totdat het zout en de honing een beetje opgelost zijn.”
Vandaag staan er spareribs op het menu. Voordat ze een plons maken in de biermarinade, zijn ze alvast voorgekruid met zijn dry rub. ,,Dat zijn droge kruiden die nog meer smaak aan deze ribs toevoegen”, legt Mumu uit.
Vervolgens laat hij de spareribs een halfuurtje marineren. Na dit bierbad kunnen ze op de barbecue. ,,Dit heeft ongeveer een kwartier à twintig minuten nodig voordat het helemaal gaar is.” Eenmaal op de barbecue zien we hem de spareribs nog eens insmeren met de marinade. Achterover zitten is geen optie. ,,Doe af en toe de klep open om te kijken of het vlees gedraaid moet worden.”
Meer tips van Marvin Mumu zien? Klik op de video’s hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta met kipfilet in parmaham
De combinatie van pasta en kip is altijd goed! In dit recept is de pasta heerlijk romig door de toevoeging van roomkaas. De kip heeft een lekkere twist doordat deze is gewikkeld in parmaham. Deze heerlijke pasta staat binnen no-time op tafel. -
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’ -
Zo maak je kip op de BBQ nog lekkerder: met een beetje liefde
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de vierde aflevering legt hij uit hoe je een kip kunt lakken. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen.
-
Tupperware Nederland stopt per direct met verkoop legendarische producten
Tupperware stopt vanaf 1 maart met de verkoop in Nederland. Het befaamde bedrijf in keukengerei en plasticartikelen zal ook stoppen met de Tupperwareparty's. -
Last minute BBQ? Zo maak je vlees snel op smaak
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de derde aflevering beantwoordt hij de vraag: hoe geef je vlees snel veel smaak? -
VIDEO
Steekproef: Veel vishandelaren maken er een potje van en informeren hun klanten slecht
Van de Nederlandse viswinkels en viskramen houdt 99 procent zich niet aan de etiketteringsregels, zegt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Dat belemmert klanten bij het maken van een duurzame keuze.