PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden.
Delen per e-mail
Januari brengen we normaal gesproken altijd door in een zonnig buitenland. Maar ja, wat is nog normaal? āLaten we dan maar gaan inventariserenā, zei mevrouw Hamersma, nu behalve haar winkeldeur ook Nederland op slot zat. Dus bracht ze haar voorraad in kaart en bladerde ze terug in haar online bestellingen om te constateren dat Flavour van Yotam Ottolenghi in 2020 het meest verzonden pakketje was.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn āhotā in heel Europa: āWe krijgen zelfs dankbetuigingenā
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niĆ©t alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.ā Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business. -
PREMIUMVraag het ons
Dit is waarom erwtensoep zo gezond is
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Vandaag beantwoord voedingsdeskundige Monica Mars de vraag hoe het zit met de voedingswaarde van snert. -
Wat Eten We Vandaag: Brabantse worstenbroodjes met een twist
Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad. -
PREMIUM
Het nieuwe jaar in met kipcurry en een onstuimig wijntje
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Gehuld in jassen vol appelflappen stappen de Hamersmaās het nieuwe jaar in. En daarna is het tijd voor curry. -
Koken & eten
Zo maak je zelf gemakkelijk heerlijke zuurkool - milder en knapperiger dan uit een pakje
Het mag buiten al wat warmer worden, maar winterkost en dan zeker zuurkool gaat er altijd in. Hier vind je de allerlekkerste versie volgens culinair auteur Laura de Grave. Zij deelt het recept om de zuurkool heel simpel zelf te maken.
-
Columns Ellen Willems
Vergeet nooit het aardbeienijs
āAugurkenijs. Spicey lemon of wat dacht je van saffraanijs.ā De kok kan niet koken voor gasten. En juist die gasten verwennen met gerechten, mist hij enorm. Koken doe je niet om rijk te worden. Echt lekker koken vraagt creativiteit, optimaal gebruik van zintuigen. Maar bovenal passie voor smaak. -
15
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
PREMIUM
Voor de Hamersma's is Kerstmis een tijd om uit te buiken
De Hamersmaās gebruiken de kerstdagen om uit te buiken van een culinair jaar.