Bijna weekend: dit zijn de lekkerste zes borrelplanken om de werkweek mee af te sluiten
Koken & etenHet wordt zonnig en rond de 20 graden komende dagen, dus borrelen kan ook nog lekker buiten. Wat zet je op tafel? Een paar hapjes koop je gewoon bij de super, maar op de borrelplanken van Eatertainment zit altijd minimaal een hapje waarmee je de show steelt.
Voor hapjes met een zonnige smaak is een borrelplank met mediterrane mezze een goed idee. Deze falafel met dips maak je in een half uurtje klaar.
Borrelcones lijkt wel een Italiaans woord, maar het gaat om hoorntjes, cones dus in het Engels. De puntzakjes vul je met belegde crackers en spiesen.
Kaasfondue hoeft geen gedoe te zijn als je een camembert in de oven verwarmt en oplepelt met rauwkost en stokbrood.
Dol op geitenkaas? Maak deze bolletjes voor bij je borrel in drie verschillende smaken. Lekker met een cracker erbij.
Ziet er mooi uit en smaakt net zo lekker: een knapperig deegpakketje, ook wel bekend als empanada. Deze versie met erwten-ricottavulling dip je in een frisse yoghurt-muntdip.
Al een keer humus van rode bieten geprobeerd (of kroten, zoals ze in Rotterdam en omstreken zeggen)? Deze rode versie van humus (er zitten ook kikkererwten in) levert 300 gram op.
Trucs en tips nodig voor in de keuken? Bekijk hieronder de beste tips uit de serie Keukenheks:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Wetenschappers ontdekken waarom chocola zo’n onweerstaanbaar gevoel geeft in je mond
Het onweerstaanbare gevoel van smeltende chocolade in de mond komt volgens onderzoekers door de manier waarop het de tong smeert. Met die wetenschap kunnen vetarme producten worden ontwikkeld die een heel romig gevoel nabootsen, zoals ijs en kaas. -
PREMIUM
Slager Jan leefde als een koning, nu heeft hij een AOW-uitkering: 'Waarheid is soms hard’
Jan Soek (80) verkocht in zijn hoogtijdagen als slager voor 40.000 gulden vlees in de week. Hij dineerde in sterrenrestaurants, ging op vakantie naar de Caribbean en had een dure BMW onder zijn kont. Nu leeft hij van zijn AOW-uitkering en krijgt hij huurtoeslag. ,,De waarheid is soms hard.” -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUM
Woerden krijgt eigen ‘Vlaggetjesdag’: nieuw seizoen feestelijk ingeluid met Nationale Graskaasdag
Woerden krijgt in navolging van Scheveningen zijn eigen variant van Vlaggetjesdag. Daarbij gaat het niet om de landelijke start van de verkoop van nieuwe haring, maar van de malse graskaas. De Nationale Graskaasdag vindt voortaan elke tweede zaterdag van mei plaats.
-
McDonald's stopt met plastic Happy Meal-speeltjes
Fastfoodbedrijf McDonald's zet een belangrijke stap in het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk: plastic speeltjes in Happy Meals zijn wereldwijd vanaf 2025 verleden tijd. In Nederland zien we eind dit jaar al duurzaam speelgoed in de kindermenu's. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Loaded hotdog Asian style
De hotdog kent verschillende bereidingen. De variant met zuurkool en mosterd bijvoorbeeld is met recht een klassieker. Ditmaal kiezen wij voor een pittigere variant met koriander en srirachasaus: een aanrader. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.