Janina van der Drift, hier met melkveehouder Armando Kok, is initiatiefnemer van Kalverliefde, melk van koeien die het eerste drie maanden hun kalf bij zich houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Janina van der Drift, hier met melkveehouder Armando Kok, is initiatiefnemer van Kalverliefde, melk van koeien die het eerste drie maanden hun kalf bij zich houden. © Marnix Schmidt


Deze melk smaakt net zoals gewone melk, maar hij kost 2 euro per liter én je voelt je beter

Koken & EtenKoeien hebben een sterke band met hun kalf, zeker de eerste periode. Toch scheiden de meeste melkveehouders moeder en kind. Janina van der Drift uit Bergambacht vond dat het anders moest. Haar Kalverliefde, melk van koeien die hun kalf bij zich houden, is vanaf 1 oktober te koop bij Albert Heijn.

  1. Nieuwe trend in restaurant-land: kom maar binnen zonder reservering
    Koken & Eten

    Nieuwe trend in restaurant-land: kom maar binnen zonder reserve­ring

    Op een gemiddelde vrijdag of zaterdag zitten alle restaurants vol. Reserveren is een must bij de betere restaurants en dus zit er weinig anders op dan naar de supermarkt lopen of een broodje hamburger halen bij de gele M. Of toch niet? Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet in het buitenland én ook in Nederland een nieuwe trend: walk-ins only. Dat is Engels voor: kom maar aanwaaien, hier hoef je niet te reserveren.