Terwijl de collega's druk aan het werk zijn heft sous-chef Ewout Eleveld (l) in de keuken van restaurant De Leest in Vaassen het glas met de uitbaters Kim Veldman en Jacob Jan Boerma, op de laatste dag dat het driesterrenrestaurant open is.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl de collega's druk aan het werk zijn heft sous-chef Ewout Eleveld (l) in de keuken van restaurant De Leest in Vaassen het glas met de uitbaters Kim Veldman en Jacob Jan Boerma, op de laatste dag dat het driesterrenrestaurant open is. © Foto Freddy Schinkel

Chefkok Jacob Jan Boerma van De Leest: ‘We hadden een gevangenis gecreëerd’

Driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen heeft op Tweede Kerstdag zijn laatste gasten verwelkomd. Lunch en diner, druk als altijd. Maar chef-kok Jacob Jan Boerma (45) trok de deur donderdagavond laat definitief achter zich dicht. ‘Genoeg te doen, mijn agenda slibt al weer dicht’, roept de energieke topkok.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    7

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?