Terwijl de collega's druk aan het werk zijn heft sous-chef Ewout Eleveld (l) in de keuken van restaurant De Leest in Vaassen het glas met de uitbaters Kim Veldman en Jacob Jan Boerma, op de laatste dag dat het driesterrenrestaurant open is.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl de collega's druk aan het werk zijn heft sous-chef Ewout Eleveld (l) in de keuken van restaurant De Leest in Vaassen het glas met de uitbaters Kim Veldman en Jacob Jan Boerma, op de laatste dag dat het driesterrenrestaurant open is. © Foto Freddy Schinkel

Chefkok Jacob Jan Boerma van De Leest: ‘We hadden een gevangenis gecreëerd’

Driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen heeft op Tweede Kerstdag zijn laatste gasten verwelkomd. Lunch en diner, druk als altijd. Maar chef-kok Jacob Jan Boerma (45) trok de deur donderdagavond laat definitief achter zich dicht. ‘Genoeg te doen, mijn agenda slibt al weer dicht’, roept de energieke topkok.

  1. Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw