Chefkok Jean roemt de producten uit 'haar’ voedselbos: ‘Het is een schatkist’
Koken & etenOp boerderijen kijken we wat er nu van het land komt en we vragen een chef hoe we dat lekker kunnen bereiden. Deze week de bijzondere gewassen van Voedselbron Graauw in Zeeland.
Delen per e-mail
Voedselbron Graauw is omringd door niets dan stilte. Ja, af en toe hoor je het gebrom van tractoren of de ratelende kettingen van groepjes Vlaamse wielrenners. En soms doorbreken vogels de intense rust. Het is een bekend tafereel in het oneindig weidse oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen. Verscholen tussen het dorpje Graauw en het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwatergebied van West- Europa, ligt Voedselbron Graauw. Het bestaat uit een boerderijwinkel, een glamping en een voedselbos. We banen ons vandaag al etend een weg door planten, struiken en grassen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
PREMIUM
Een voedselbos zorgt voor zichzelf én voor ons
Er moeten in ons land veel meer voedselbossen komen. Dat is goed voor de landbouw, goed voor de natuur en goed voor ons. Het is ook nog eens veel minder werk dan traditionele akkerbouw, zegt Wouter van Eck, voedselbosbouwer en voorzitter van de Stichting Voedselbosbouw Nederland. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
PREMIUM
Koken & eten Voedselbossen vind je nu zelfs midden in de drukke stad
Ze poppen op onverwachte plekken op, tussen hoogbouw, langs de snelweg en zelfs in de (hoofd)stad. Voedselbossen vol fruit, groenten en noten, aangeplant door actieve vrijwilligers. ‘Van de oogst houden we etentjes; dan komen zelfs de slapende leden opdagen.’ -
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch.