Volledig scherm
© 24Kitchen

Chocoladetaart met rozemarijn, chilipeper en salty caramel

Ingrediënten:
- 120 g roomboter
- 175 g roomboterkoekjes
- 300 g pure chocolade (minimaal 70%)
- 1 rode peper
- 1 takje rozemarijn
- 300 ml crème fraîche
- 150 g suiker
- 200 ml slagroom
1 snufje fleur de sel

Extra nodig:
- Taartvorm (Ø 20 cm)
- Bakpapier
- Bakkwast

Bereidingswijze:
Taart:
- Smelt 70 g van de boter.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
- Vet de randen van de taart vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen.
- Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd heel fijn.
- Roer de crème fraîche, 50 g van de suiker, peper en rozemarijn door de gesmolten chocolade.
Giet het chocolademengsel op de koekkruimels en zet de taart circa 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Salty caramelsaus:
- Schep de rest van de suiker met 3 el water in een steelpannetje en draai het steelpannetje rond tot de suiker goed gemengd is met het water.
- Verwarm de suiker met het water op laag vuur. Roer niet in de pan en laat de suiker smelten.
- Roer de karamel door met een garde zodra deze begint te kleuren.
- Neem de pan van het vuur en giet de slagroom er voorzichtig al roerend bij.
Roer de rest van de boter en de fleur de sel door de karamel.
- Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm hem eventueel even op laag vuur als hij te dik is geworden.

Afmaken:
- Snijd de taart met een mes los van de vorm en snijd in punten.
- Serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl