Pierre-Alexandre Billiet is naast professor retailmanagement ook ceo van retailplatform Gondola. Hij onderzocht ons consumentengedrag tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Pierre-Alexandre Billiet is naast professor retailmanagement ook ceo van retailplatform Gondola. Hij onderzocht ons consumentengedrag tijdens de coronacrisis. © Photo News

‘Crisis? We zijn nog nooit zo verwend geweest’

Wie dacht dat we tijdens de coronacrisis veel vaker naar de supermarkt gaan, zit er compleet naast. Volgens de Belgische retailprofessor Pierre-Alexandre Billiet brachten Nederlanders in 2020 51 miljoen minder bezoekjes aan de supers dan het jaar ervoor. Het is een van de opvallende conclusies die Billiet trekt in zijn onderzoek naar ons consumentengedrag tijdens een pandemie. 

  1. Burgemeester gooit prijswinnend restaurant dicht, nadat eigenaar is aangevallen: ‘We lijden schade’
    PREMIUM

    Burgemees­ter gooit prijswin­nend restaurant dicht, nadat eigenaar is aangeval­len: ‘We lijden schade’

    Drie hechtingen en een dichtgeplakte wond op zijn hoofd herinneren Jamshed Sheikh (35) aan de klap met een hamer die hij afgelopen zaterdag kreeg bij zijn restaurant Burgers & Frites in Rotterdam-Noord. Dat gebeurde tijdens een uit de hand gelopen ruzie tussen drie personeelsleden, van wie hij er één probeerde te beschermen. De grootste mokerslag moest toen nog komen: burgemeester Aboutaleb bepaalde dinsdag dat de zaak twee weken niet open mag.