Volledig scherm
Frédéric Holaind bakt een galette onder het toeziend oog van zijn vrouw Marjan de Reus en medewerkers Eden, Jelle en Jeroen (van rechts naar links). © Lex De Meester

Culikaravaan Middelburg begint met de crêpes van Frédéric

MIDDELBURG - Met tachtig kilometer per uur in de brandende zon zijn Frédéric Holaind en Marjan de Reus met hun oude Franse Citroën foodtruck van Purmerend naar Middelburg getuft. Voor het vierde jaar staan ze op Culikaravaan Middelburg, die woensdag is begonnen. ,,Een foodtruck moet geen uitgifteluik zijn maar een rijdende keuken, met vier wielen en een motor.''

Crêpes & Galette staat op de vertrouwde plek bij de ingang van het foodtruckfestival bij de Seismolen. Een Eiffeltorentje dient als blikvanger. Holaind: ,,De uitstraling en de geur zijn belangrijk, maar uiteindelijk ligt het er maar net aan waar mensen trek in hebben of ze bij ons komen eten.''

Beste foodtruck

Aan de kwaliteit en klantvriendelijkheid van Holaind en De Reus kan het niet liggen. Niet voor niets werd Crêpes & Galette in 2016 door tv-zender 24Kitchen gekozen tot beste foodtruck van Nederland. ,,We doen er ook alles om aan de kwaliteit hoog te houden'', benadrukt de geboren Fransman. ,,Ik heb mijn medewerkers zelf opgeleid, maar als zij zeggen dat de crêpe die ik net heb gebakken niet goed, is gaat-ie zonder discussie de prullenbak in.''

De tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Drukte bij de Culikaravaan. Het evenement duurt vier dagen. © Lex De Meester

Holaind en De Reus hebben vijf jaar in Middelburg gewoond en hebben in de buurt nog familie wonen. Ook daarom komen ze graag naar Culikaravaan. De Reus: ,,Ik zag hier nog een oude collega. Het is sowieso meer een ontmoetingsplek voor Middelburgers dan voor toeristen.''

Vier dagen

Culikaravaan duurt dit jaar vier dagen. De extra woensdag verliep boven verwachting, vindt Holaind. Hij is de dag - zoals elke - begonnen met een zelfgebakken crêpe met Nutella. Voor zijn avondeten gaat hij bij één van de andere foodtrucks langs. ,,Dat is een soort afspraak die we met elkaar hebben. We eten ook bij elkaar.''

En keus is er weer genoeg op deze editie van Culikaravaan. Van pizza en poke bowl tot Mexican bbq en Hupsaté. Het foodtruckfestival is tot en met zaterdag elke dag open van 13.00 tot 23.00 uur.