PREMIUM
De chef van dit restaurant in Soest laat alle papillen dansen
gouden pollepelDuurzaam en plantaardig, fusion, shared dining en superfoods; de trends en thema’s kwamen allemaal voorbij op deze pagina. En de moleculaire gastronomie niet te vergeten. Vandaag niet. Vandaag gaan we terug naar school, in de bossen bij ‘t Spiehuis in Soest.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Eten bij restaurant Jackie Brown is bijna een orgastisch genoegen
Zwezerik met witlof en een zijdezachte malbec in het glas vormden het hoogtepunt van een avondje Amersfoort. Een bijna orgastisch genoegen, mag ik dat schrijven? Voilà, het staat er al. Over het voor- en naspel nu nog eens zo’n vijfhonderd woorden. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm ‘en papillote’ met soepgroente
Bij een bereiding ‘en papillote’ gaar je ingrediënten in een klein pakketje van bakpapier, aluminiumfolie of bananenblad. Doordat het pakketje gesloten is, worden zoveel mogelijk smaken, vitaminen en mineralen behouden. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMgouden pollepel
Landhuis in de stad pakt koppositie in Gouden Pollepel: worteltje steelt de show
Dichter Everard Meyster liet in de 17de eeuw vele sporen na in Utrecht en Amersfoort. Zo herinnert de Kei aan de zogenoemde ‘dolle jonker’, net als landgoed Oog in Al. Daar waar hij eens een oogje in het zeil hield, is mijn oog nu gericht op de keuken van Landhuis in de stad.