Volledig scherm
© ANP

De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter

Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. 

15 reacties

 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  Stel je eens voor 99 mensen zitten aan tafel (of bar) er komt 1 besmet persoon binnen. Stel dat die alle andere 99 zou besmetten (wat al uitzonderlijk is).Dan komen er van die ,dus 100,mensen er 98 vanaf met minimale klachten.2 zouden mogelijk met klachten in het ziekenhuis kunnen belanden.Daarbij meegenomen dat de risicogroep geen kroegentocht houden,hebben we het dus alleen maar over restaurants waar het fout zou kunnen http://lopen.In een restaurant zit je aan tafel dus risico = 0.
 • Hans Baren

  1 week geleden
  En toch scoort Mark hoog met zijn jojo beleid. Hoe is het mogelijk!
 • Frans Bonnes

  1 week geleden
  Beste Tonny Stuijvenberg, hoe doe jij dat 2 / 3 maal per week uit eten, Alle horeca en restaurants zijn gesloten. Ik ga er dus maar vanuit dat jij samen met de horeca ondernemer illegaal bezig bent. Als dat zo is hoop ik dat je er een hoge bekeuring voor krijgt. Regels aan je laars lappen, en vooral denken regels zijn er niet voor mij.
 • RIk

  1 week geleden
  Fijn dat Hugo de Jonge zo lekker snel is met vaccineren (en nee, dat ligt niet alleen aan beschikbaarheid, we behoren nog steeds tot de langzamere kinderen van de klas). Is er trouwens niemand verbaasd dat we nergens cijfers zien over wanneer alle kwetsbaren zijn gevaccineerd en hoe ver we nu zijn (met dagelijkse updates)? Zo lang dat niet voor elkaar is blijft het aanmodderen.
 • Pierre Gielen

  1 week geleden
  We hebben een parlement gekozen maar worden door de angst geregeerd. Goed dat de branche daar nu eindelijk eens tegen in verzet komt.
 1. LIVE | Aangepaste versie vaccin Moderna klaar voor klinische proeven, haalbaarheid estafette met Olympische vlam nog onduidelijk
  Play
  Corona

  LIVE | Aangepaste versie vaccin Moderna klaar voor klinische proeven, haalbaar­heid estafette met Olympische vlam nog onduide­lijk

  Minister De Jonge vindt uitspraken van FvD-Kamerlid Van Haga over mogelijke bijwerkingen van coronavaccins ‘gevaarlijk’. ,,Wanneer je mensen in verpleeghuizen vaccineert, overlijden er mensen ná die vaccinatie’’, stelt De Jonge. ,,Maar pas nou op om daar dóór vaccinatie van te maken.’’ Het RIVM meldt vandaag 4420 nieuwe coronabesmettingen en spreekt van een ‘derde golf’, omdat het aantal positieve testen vorige week met 19 procent toenam. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
  PREMIUM

  De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetui­gin­gen’

  Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business.
 1. Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
  Play

  Recept van de Dag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

 2. Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw
  Play

  Recept van de Dag: Fried chicken en coleslaw