ANP
Volledig scherm
© ANP

De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter

Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. 

15 reacties

 • Michel Van de Zand

  4 maanden geleden
  Stel je eens voor 99 mensen zitten aan tafel (of bar) er komt 1 besmet persoon binnen. Stel dat die alle andere 99 zou besmetten (wat al uitzonderlijk is).Dan komen er van die ,dus 100,mensen er 98 vanaf met minimale klachten.2 zouden mogelijk met klachten in het ziekenhuis kunnen belanden.Daarbij meegenomen dat de risicogroep geen kroegentocht houden,hebben we het dus alleen maar over restaurants waar het fout zou kunnen http://lopen.In een restaurant zit je aan tafel dus risico = 0.
 • John Fender

  4 maanden geleden
  En toch scoort Mark hoog met zijn jojo beleid. Hoe is het mogelijk!
 • Frans Bonnes

  4 maanden geleden
  Beste Tonny Stuijvenberg, hoe doe jij dat 2 / 3 maal per week uit eten, Alle horeca en restaurants zijn gesloten. Ik ga er dus maar vanuit dat jij samen met de horeca ondernemer illegaal bezig bent. Als dat zo is hoop ik dat je er een hoge bekeuring voor krijgt. Regels aan je laars lappen, en vooral denken regels zijn er niet voor mij.
 • RIk

  4 maanden geleden
  Fijn dat Hugo de Jonge zo lekker snel is met vaccineren (en nee, dat ligt niet alleen aan beschikbaarheid, we behoren nog steeds tot de langzamere kinderen van de klas). Is er trouwens niemand verbaasd dat we nergens cijfers zien over wanneer alle kwetsbaren zijn gevaccineerd en hoe ver we nu zijn (met dagelijkse updates)? Zo lang dat niet voor elkaar is blijft het aanmodderen.
 • Pierre Gielen

  4 maanden geleden
  We hebben een parlement gekozen maar worden door de angst geregeerd. Goed dat de branche daar nu eindelijk eens tegen in verzet komt.