De pizza's van Vincenzo (38) zijn van wereldklasse: ‘Ik haat de term gourmet-pizza’
VideoDol op échte pizza? Dan moet je bij Vincenzo Onnembo zijn. Hij maakt de lekkerste van ons land. Zijn restaurant nNea behoort tot de wereldtop.
Delen per e-mail
Noem Vincenzo Onnembo (38) niet ‘pizzabakker’ want daarmee zou je hem tekort doen. Pizzachéf is de juiste benaming. De Napolitaan neemt zijn vak namelijk net zo serieus als elke andere chef-kok. Werkt 12 tot 14 uur per dag, gebruikt alleen maar de allerbeste ingrediënten en streeft naar perfectie. ,,Als ik op de fiets naar ons restaurant rijd, dan zie ik dat er bijna geen enkele collega aan het werk is. De meesten beginnen pas om twee uur, terwijl wij er om elf uur al zijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Woede bij grootste kroegbaas van Nederland: 'Zo gaat de horeca in ons land kapot!'
De grootste en meest invloedrijke kroegbaas van Nederland vindt het een ‘onbegrijpelijk staaltje symboolpolitiek’ dat de horeca in de grote steden eerder de deuren moet sluiten als gevolg van een toename van het aantal coronabesmettingen. Horecatycoon Laurens Meyer voorziet een ramp voor diverse cafés en kroegen. ,,Het houdt maar niet op. De horeca in Nederland gaat op deze manier kapot.” -
15
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.” -
Wat Eten We Vandaag: Pink Moon Milk
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Maak dan je eigen Pink Moon Milk. De Pink Moon Milk is perfect om te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je heerlijk slaapt.
-
VIDEO
Steekproef: Veel vishandelaren maken er een potje van en informeren hun klanten slecht
Van de Nederlandse viswinkels en viskramen houdt 99 procent zich niet aan de etiketteringsregels, zegt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Dat belemmert klanten bij het maken van een duurzame keuze. -
Koken & eten
TikTok-filmpje van oma die koekjes bakt met ongeduldige kleinzoon schiet naar recordhoogte
Een video van een oma die koekjes probeert te bakken met haar kleinzoon is miljoenen keren bekeken op social media. Het ventje kan niet wachten tot het bakken klaar is en saboteert keer op keer de gezamenlijke baksessie. -
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers.