Volledig scherm
© @migi7227 on Instagram

De vleesjurk van Lady Gaga is nu ook te bestellen in restaurant

Lady Gaga heeft Chinese restaurants geïnspireerd met de vleesjurk die de ster in 2010 droeg. In de VS en Canada serveren zij vlees voor de traditionele ‘hot pot’ op een barbiepop. Dat gebeurt op dezelfde manier als de 'vleesbedekking' van de Amerikaanse ster.

Perfect voor in de soep, zegt Paul Schellenberg alias @citieguy op Instagram over de creatie die het restaurant Liuyishou serveert in Vancouver in Canada. Victoria James, die dezelfde soort vleesjurk aantrof in Niu Pot in het New Yorkse Queens, is er nog niet over uit of ze enthousiast of niet. Ze noemt de vleespop ‘wonderbaarlijk’ en ‘verontrustend’ op haar instagramaccount @geturgrapeon.

Op Instagram zorgen de vleesjurken voor veel hilariteit. Een goede reclamestunt, reageert iemand in een reactie. En: ‘Ze denken out of the box en het werkt’, schrijft een ander. De creaties worden ‘vleescouture’ genoemd, maar ook ‘beangstigend’, ‘krankzinnig’, ‘hilarisch’ en ‘hysterisch’.

Ook in China is de bijzondere jurk gespot. Jason Schlarb zag een advertentie met een donkerharige pop van het Hao Yin Gloria Plaza Hotel. 'De droom van ieder meisje komt uit', is zijn commentaar bij de foto die hij op Instagram plaatste. Hij probeerde het gerecht en genoot ervan, meldt hij. 'De saus was heerlijk.'

Volledig scherm
Lady Gaga met haar vleesjurk tijdens de MTV Video Music Awards in Los Angeles in 2010. © REUTERS

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.