Deze 17 restaurants hebben Bib Gourmand gekregen van Michelin
Nederland telt 133 restaurants met het stempel Bib Gourmand. Deze aanduiding van Michelin betekent dat de prijs-kwaliteitverhouding heel goed is. In totaal kregen 17 nieuwe restaurants een Bib Gourmand en 15 verloren die status.
Delen per e-mail
Dat blijkt bij de presentatie van de gids Michelin Gids Bib Gourmand Benelux 2020. Het is de twaalfde editie van de gids. Volgens Michelin Gidsen is een duidelijke trend aan te wijzen: groenten en lokale producten. In De Restaurantkrant zegt hij dat die aspecten steeds belangrijker worden. ,,Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”
Het restaurant moet betaalbaar zijn. Beter gezegd: het moet een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro aanbieden. Deze restaurants kwamen erbij:
1 DOYY in Eindhoven
2 DiVino in Hapert
3 La Fleurie in Oirschot
4 The Green Rose in Arnhem
5 Bistro de Olliemölle in Borculo
6 Raedthuys in Doetinchem
7 Boompjes in Overloon
8 Coperto Restobar in Zwolle
9 ‘t Parkje in Bergen
10 Publique in Den Haag
11 Restaurant n in Den Haag
12 Suzie en Van Aken in Oegstgeest
13 Plantage 87 in Oude Wetering
14 Klaas in Uitgeest
15 Gaar in Meerssen
16 De Beejekurf in Venray
17 Jean & Marie in Amsterdam
Dit zijn alle restaurants met een Bib:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOver de tong2
Kok Mario proeft en ruikt sinds hij corona kreeg bijna niks meer: ‘Kom bouillon smaakt nu als warm water’
Geur en smaak zijn voor een kok onmisbaar. Wat kun je dan nog doen als je die cruciale zintuigen kwijtraakt door het coronavirus? Kok Mario Eijkelkamp worstelt er nog steeds iedere dag mee. -
Koken & eten
Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt. -
Taartenbakster in Egypte opgepakt om cakejes in vorm van penissen: 'Het werd mij gevraagd’
Een banketbakster uit Egypte riskeert een gevangenisstraf van een jaar omdat ze cakejes heeft gebakken met penisvormige versieringen. Haar erotisch getinte lekkernijen druisen volgens de autoriteiten in tegen de Egyptische waarden. De vrouw werd in haar woning gearresteerd, maar is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. -
Ober blundert op rekening: ‘Voor het gezin met het afschrikwekkende kind’
Een jonge moeder is niet te spreken over een weinig subtiele opmerking die ze terugvond op de rekening na een bezoek aan haar favoriete café in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. De boodschap op de kassabon was allerminst complimenteus. -
Muizen gespot in bekend Vlaams spareribrestaurant
Een voorbijganger spotte eerder deze week muizen in een populair spareribrestaurant in Brussel. Het is niet de eerste keer dat het restaurant in het nieuws komt door hygiëneproblemen.
-
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
PREMIUMWetenschap
Waarom astronauten wijn meenemen als ze de ruimte ingaan
Wijn in de ruimte? Jazeker. In de laatste lading uit het International Space Station zaten twaalf flessen bordeaux en het was niet de eerste wijn die een reis in het heelal maakte. Voor wetenschappelijk onderzoek welteverstaan. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.