Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten.
,,Kijk, deze bonen zijn morgen bij de klant”, wijst Harun Bingul (37) van koffiebedrijf Brandzaak. Uit de machine valt een straal vers gebrande koffiebonen in een emmer. Bij elkaar twee keer 25 kilo gaat erin. ,,De emmers gaan zo in de lift naar boven, naar onze inpakafdeling. Aan het einde van middag komt PostNL langs, die neemt de bestellingen mee. Dan heb je ze morgen in huis.”
Al bijna tien jaar zitten de broers Harun en Sefa Bingul in de koffie. Sefa (31), de jongste van de twee, werkte bij Coffeecompany en het Douwe Egberts-café in het Nationale Nederlanden-gebouw in hartje Rotterdam. ,,Hij werd zelfs barista, hij heeft mij de liefde voor koffie bijgebracht”, zegt Harun over Sefa.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo (on)gezond is pasta echt voor je: 'Het hangt ervanaf hoe en hoeveel je ervan eet’
Wie spaghetti kookt, kan kiezen voor witte of volkoren pasta. Maar tegenwoordig heb je ook glutenvrije, spelt of pasta van peulvruchten. Welke variant is gezonder? -
PREMIUMKoken & Eten
Van obers uit Venezuela tot plots dichte deuren: zo raken de problemen in de horeca nu de gasten
Kleinere terrassen of zaken die helemaal de tent dichtgooien. Zelf je biertje of cappuccino bestellen via de QR-code en personeel dat je steeds vaker in het Engels aanspreekt. Lees hier een overzicht wat je als terrasbezoeker merkt van het personeelstekort in de horeca. -
PREMIUMKeti Koti
Ayra en Ira Kip delen 20.000 porties heri heri uit om bewustzijn over slavernij te vergroten
Het is bijna Keti Koti! Op 1 juli viert Nederland de afschaffing van de slavernij in Suriname en een deel van de Caraïben. Ayra Kip probeert met haar zus deze dag meer bekendheid te geven door het gerecht heri heri uit te delen. -
Koken & Eten
Zo viert Paul de Leeuw Vaderdag met man en zonen: ‘Altijd proberen we de jongens aan tafel te krijgen’
Zondag is het Vaderdag. Voor Paul de Leeuw, zijn echtgenoot Stephan en zonen Kas en Toby een goed moment om samen te eten. Misschien thuis, maar waarschijnlijk in een restaurant. ,,We aten vroeger met feestdagen altijd zalm, croissants, warme broodjes en eieren als ontbijt.” -
Koken & Eten
Grieks op tafel: deze zes gerechten geven je avond een mediterraan tintje
Griekenland staat in de top 5 van bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. Bovendien is Grieks eten bijzonder populair in Nederland. Je kunt het natuurlijk bestellen bij je favoriete restaurant maar de smaken van daar krijg je met deze zes recepten ook makkelijk in je eigen keuken. Eatertainment selecteerde zes Griekse zomermaaltijden.
-
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken.