Deze gezonde appeltaart van de Healthy Sisters is perfect voor de donkere dagen
Koken&EtenHealthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijke healthy appeltaart maakt.
Delen per e-mail
Najima en Rachida zijn populaire foodbloggers. Op Instagram volgen meer dan 66.000 fans hun dagelijks leven én ze bekijken natuurlijk de gerechten die het tweetal maakt. De avonden worden langer en de feestdagen komen er weer aan. Of je nu kerst viert of niet, een gezonde appeltaart zorgt volgens de Healthy Sisters voor een mooie balans.
In de video over hun healthy appeltaart begint Najima met het mixen van honing, appel, kaneel en rozijnen. ,,Ik moet jullie bekennen dat ik eigenlijk geen rozijnen lust”, zegt ze met een lach terwijl ze de rozijnen bij de appel voegt.
Terwijl Najima de taart maakt, wijst Rachida op de dadels die door het beslag gaan: ,,Dadels zijn een goede vervanger voor suiker natuurlijk, en het maakt het deeg van de taart lekker zoet.” Na ongeveer dertig minuten is de taart klaar. ,,Maar houd hem tussentijds in de gaten”, adviseert Rachida.
Recept healthy appeltaart
Ingrediënten
- 3 appels
- Handje rozijnen
- 3 tl kaneel
- 2 el honing
- 300 gr volkoren speltmeel
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 3 dadels
- 250 ml amandelmelk
- 2 el kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de appels in blokjes en voeg twee derde van de honing, kaneel en rozijnen toe. Vervolgens meng je het door elkaar. Dit zet je even apart.
- Daarna meng je het speltmeel en het bakpoeder in een kom en voeg je de vloeibare kokosolie, een derde van de honing, amandelmelk, eieren en dadels (in klein gesneden stukjes) toe. Dit meng je tot een fijn beslag. Vervolgens doe je de reeds gemengde appelstukjes erbij.
- Giet het geheel in een bakvorm en werk het af met schijfjes appel. Zet de bakvorm in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Serveertip: Serveer het met geroosterde noten naar keuze.
Bon Appétit, eet smakelijk oftewel besaha!
Meer video’s bekijken over Koken&Eten? Je vindt ze hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Monniken leveren hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. De Nederlandse fans hebben pech, het is voorlopig alleen voor klanten die in België wonen. -
Video
Zo maak je de heerlijke dorade in de oven van de Healthy Sisters
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijk gemarineerde dorade uit de oven klaarmaakt. -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
Video
Deze heerlijke Surinaamse taart mag op geen enkel feestje ontbreken
Tv-koks Job en Perry schitteren vanaf vandaag in een nieuwe videoserie op deze site. De koks spreken voor SuriFood met Surinaamse koks over hun allerlekkerste gerechten. Vandaag: bojo. -
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'.
-
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango
Dit lekkere toetje zet je snel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar ook handig als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat! -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht.