PREMIUM
Deze krabben staan bekend als lekkernij maar toch kun je ze beter niet vangen en opeten
Voor de zoveelste keer hield de politie dit weekend een illegale wolhandkrabvisser langs de waterkant in Maassluis aan. De beestjes zijn voor met name Chinezen een delicatesse, maar zitten in de meeste Nederlandse wateren vol met giftige stoffen.
Hoe chef-kok Harmen Ligthart van restaurant De Hinde uit Hindeloopen (Friesland) de smaak van wolhandkrab zou omschrijven? ,,Tja, dat is moeilijk in woorden te vangen. Maar ze hebben het zoete dat schaaldieren vaak hebben: een echte āschaaldierensmaakā.ā
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen. -
Koken & eten
Is je watermeloen rijp? Experts leggen uit waaraan zij het zien
In de zomer ligt de watermeloen in grote aantallen in de schappen. Een paar stukken watermeloen zorgen op warme dagen voor een gezonde portie zoete verfrissing, mits je een goede, rijpe watermeloen te pakken hebt. Maar hoe herken je of een watermeloen rijp is? -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
update
Maaltijdbezorger Deliveroo wil eind dit jaar weg uit Nederland
De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland. Het platform zegt dat het vindt dat het zelf niet groot genoeg is in het land om voldoende winst te maken. -
PREMIUM
Dit bosrestaurant staat midden in de natuur: āDe Veluwe is mijn moestuinā
We moeten vertragen. Minder prikkels, meer contact met onszelf en de natuur. Een weekendje de natuur in op een landgoed, met diner, doet wonderen.
-
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? āMoest wel eens een verjaardag van mijn kind missenā
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om? -
Boodschappen als pasta en brood meer dan 20 procent duurder, prijzen bananen en chocola zijn niet verhoogd
Boodschappen zijn fors in prijs gestegen: ze zijn nu gemiddeld bijna 20 procent duurder dan elf maanden geleden. Mede dankzij die prijsstijgingen boekte supermarktconcern Ahold Delhaize een hogere omzet in het tweede kwartaal. -
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper.