Deze nieuwe Magnum bevat geen zuivel
De nieuwste versie van het bekend Magnum-ijsje bevat geen dierlijke producten en is daarom geschikt voor iedereen die puur plantaardig eet.
Delen per e-mail
Het vegan ijsje is vanaf maart te koop in de smaken Classic en Almond. De verkoop begint bij Albert Heijn en een beperkt aantal andere verkooppunten.
Voor het ijs wordt gebruikt gemaakt van erwteneiwit, een plantaardig alternatief voor zuivel, zo meldt Unilever. Volgens de producent is het mogelijk om dezelfde kwaliteit romig ijs te maken als bij het andere ijs van Magnum.
De zuivelvrije chocolade om het ijs heen is volgens Unilever ontwikkeld door Belgische meesterchocolatiers van Callebaut. De ijsjes dragen het Vegan-label van de Europese Vegetarische Unie, dat is een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten. Unilever Nederland speelt in op de groeiende groep veganisten én op de groep consumenten die minder zuivel willen nuttigen.
In het buitenland wordt juichend en sceptisch gereageerd op het vegan ijsje. De verenigingen van veganisten is blij met het groeiende aantal producten dat geschikt is voor mensen die plantaardig eten. Maar in Australië, waar het ijsje al wordt verkocht, reageerde de zuivelindustrie bezorgd.
Een woordvoerder van de Australian Dairy Farmers zei dat de introductie voor het blok zet. ,,Dit wordt een groeiend probleem voor de zuivelindustrie, met plantaardige alternatieven die ten onrechte worden neergezet als melk of andere producten met zuivel erin’’, meldde de woordvoerder tegen de Britse krant The Guardian.
Dol op groenten? Zo houd je ze langer vers:
Verder in het nieuws
-
Klacht over vanillevla zonder vanille terecht
Optimel vanillevla van FrieslandCampina is misleidend en daarmee in strijd met de wet, heeft de Reclame Code Commissie bepaald. -
PREMIUM
Koken & Eten Topvinoloog: ‘Stop met die supermarktwijn’
De allerbeste neus van Nederland, die is van Arjen van Sluijs uit Boxtel. Dit jaar in elk geval, want zolang mag hij de titel Vinoloog van het Jaar voeren. Zijn missie: iedereen naar de wijnwinkel. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met spinazie gehaktballetjes
Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, maakt het een stuk eenvoudiger om je kinderen voldoende groente te laten eten. Maar ook als je geen kinderen hebt is het aan te raden, want het is gezond, makkelijk te maken en heel lekker! -
Koken & Eten Waarom een eetdagboek helpt als je wilt afvallen
Een eetdagboek kan een krachtig hulpmiddel zijn om je eetgewoontes te veranderen. Hoe werkt het? Werkt het überhaupt? Een expert en twee ervaringsdeskundigen vertellen. -
Koken & Eten ‘Iedereen met stuk land kan een voedselbos beginnen’
Met een voedselbos produceer je je eigen biologische planten, fruit en kruiden, die je thuis in de keuken kunt gebruiken. Madelon Oostwoud schreef een boek over het fenomeen.
-
Wat Eten We Vandaag: Milkshake & chocolate chip cookies
Morgen begint de werkweek alweer, maar gelukkig kun je vandaag nog even genieten van het weekend. Dat gaat een stuk gemakkelijker met deze milkshake en chocolate chip cookies. -
Koken & Eten Verbluffend: Jennifer valt 55 kilo af binnen een jaar. ‘Deze vijf tips bleken voor mij te werken’
Jennifer Still is een schrijfster en editor uit New York, die geniet van eten, drinken, televisie kijken en al haar hele leven kampt met overgewicht. Zij viel toch 55 kilo af in minder dan een jaar tijd en vertelde onlangs aan Business Insider hoe ze dit gedaan heeft. -
Koken & eten Vis uit blik saai? Niet met deze recepten
Vis uit blik minderwaardig? Welnee, als je maar goeie blikken koopt, vindt Bart van Olphen. Zijn tweede boek met recepten met vis uit blik is net uit. Drie makkelijke gerechten.