Volledig scherm

Dit driegangen-diner is perfect voor Valentijnsdag

Op Valentijnsdag verras je je valentijn het liefst met een lekker diner. Zo'n diner lijkt al snel ingewikkeld en tijdrovend, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met dit driegangendiner sta je niet lang in de keuken en verras je je valentijn gegarandeerd. 

Car­p­ac­cio met ar­ti­sjok en ru­co­la

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 2 personen:
75 g gemarineerde artisjokharten
- 20 g rucola
- 1 schaal dungesneden carpaccio met pecorino en truffeldressing 
45 g zongerijpte Taggia-olijven

Bereiding:
- Halveer de grote stukken artisjok. Meng de rucola met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en verdeel over de borden.
Verdeel het vlees losjes over de rucola. Schep de artisjok erop. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio. Strooi de olijven erover.

Variatietip: Met de olie waarin de artisjokken zitten, maak je een lekkere vinaigrette: meng 3 el olie met 1 el azijn.

Variatietip: Liever geen rucola? Dit gerecht is ook heerlijk met waterkers.

Bron: Allerhande

Os­sen­haas met truf­fel­bo­ter, groe­ne as­per­ges en ha­zel­no­ten

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 2 personen: 
-
40 g zeezoutboter (op kamertemperatuur)
- 25 g truffelpaddenstoelentapenade
- 125 g ossenhaas
- 1/2 tl zeezout
- 1 el arachideolie
- 125 g verse groene asperges
- 10 g ongebrande hazelnoten
- 1/2 tl selderiezout
- 20 g rucola

Benodigdheden:
- Vleesthermometer
- Grillpan

Bereiding:
Meng 10 g van de boter met de tapenade. Schep op een stuk vershoudfolie van 25 x 25 cm. Rol stevig op tot een worstje en leg in de koelkast. Bestrooi de ossenhaas royaal met (versgemalen) peper en het zeezout.
- Verhit de helft van de olie en de rest van de boter in de braadpan en braad het vlees in 5 minuten rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees en stel in op 50 °C (rood) en doe de deksel schuin op de pan.
- Braad het vlees in ca. 15 minuten op laag vuur tot het vlees de ingestelde kerntemperatuur heeft bereikt. Voor rosé is dit 58 à 60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste garing. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt 15 min. rusten. Neem de truffelboter uit de koelkast en snijd in plakjes.
Breek de onderkant van de groene asperges. Schep de asperges om met de hazelnoten, de rest van de olie en het selderiezout. Verhit een grillpan en gril de groenten in 2 delen 5 minuten. Verdeel de rucola over een serveerschaal en verdeel de asperges erover. Snijd het vlees in plakken, leg op de asperges en verdeel de plakjes truffelboter erover.

Bron: Allerhande

Cho­co­la­de­taartje voor twee

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 g pure chocolade 72%
- 50 ml verse slagroom
- 2 g boter om in te vetten
- 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 2 el frambozenjam
60 g verse frambozen

Benodigdheden:
- 2 taartvormpjes (Ø 9 cm)

Bereiding:
- Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.

Bewaartip: Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.

Bron: Allerhande

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.