De lekkerste hamburger van Laurentz Craane
Volledig scherm
De lekkerste hamburger van Laurentz Craane © Stichting Lekkerste Lekkerste Wedstrijden, Tamara Verheij

Dit is de Angry Angus, de ‘lekkerste hamburger van Nederland’ uit Arnhem

Laurentz Craane heeft voor de derde keer de lekkerste hamburger van Nederland gemaakt. Craane vestigde zijn naam als tophamburgerbakker opnieuw tijdens de Horecava met zijn Angry Angus. De kookwedstrijd werd georganiseerd door Stichting Lekkerste Wedstrijden.

Laurentz Craane.
Volledig scherm
Laurentz Craane. © Erik van 't Hullenaar

Craane werkt bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Hij sleepte de prijs in 2016 en 2018 ook al in de wacht. Nu verraste hij de jury opnieuw. In plaats van het traditionele blaadje sla en het schijfje tomaat bracht Craane het knapperige in zijn hamburger met groenten. Hierdoor werd het broodje verrassend fris, meldt de stichting. 

De hamburger bevatte ook pulled pork en een ingelegde augurk in mangozuur als dressing. Een unieke combinatie, oordeelde de jury.

De vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, die al sinds 1984 jaarlijks worden gehouden tijdens de horeca-vakbeurs. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, die werken bij hamburgerzaken.

De deelnemer moesten op het podium binnen acht minuten vijf identieke hamburgers maken. De jury lette op volgens de organisatoren op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De belangrijkste criteria was de originaliteit van het gerecht.

Op nummer 2 en 3 eindigden Michiel Houdkamp, die werkt bij Firma Pickles in Utrecht en Jelle Hovens vanTraiteur/Slagerij de Goeij in Vianen. Er namen twaalf koks mee aan de wedstrijd.

De top 3 van de beste hamburgersbakkers: Jelle Hovens, Laurentz Craane en Michiel Houdkamp.
Volledig scherm
De top 3 van de beste hamburgersbakkers: Jelle Hovens, Laurentz Craane en Michiel Houdkamp. © Tamara Verheij

Zo maak je een geweldige burger op de barbecue: